0
Evropske lige

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ ZA HS: Samo uz poslatu poruku policiji mogu da treniram i idem u nabavku! – Izolacija se nastavlja…

Objavljeno: 23.03.20 u 13:44

Zbog nediscipline uvedene su rigorozne mere, a kada ne naručim hranu iz restorana, spremam sebi obrok i napredujem kao kuvar – kaže srpski golman.

U Grčkoj su od nedavno uveli totalnu zabranu izlaska iz kuce, kako bi se građani „dozvali pameti“ u borbi sa korona virusom.

Nova pravila se poštuju, a golman PAOK-a Živko Živković, ekskluzivno iznosi detalje života u ovoj zemlji za HotSport, posle završenog treninga u Solunu.

– Upravo sam završio sa trčanjem od sat vremena uz neke vežbe. Dozvolu za rad dobijam od policije, a redosled koraka je poznat. Pošaljem poruku i kada dobijem dozvolu izlazim. Tako je kada sledi nabavka u marketima – kaze Živković.

Na prvu loptu građani nisu shvatili ozbiljnost situacije.

– Ovde kod mene u Solunu nema mnogo zaraženih, a u celoj Grčkoj ima ih oko 800 uz neke smrtne slučajeve. Opreznost je neophodna, ukoliko se želi da ovo prođe, što pre i ovde su optimisti.

FOTO: Živko Živković/Privatna arhiva

Iz kluba se dobijaju informacije.

– Za sada je poznato da do 15. aprila nemamo obaveze. Neka očekivanja su da ćemo posle moći da počnemo sa treninzima u kampu uz mere bezbednosti, a ako se šampionat nastavi biće sigurno bez publike.

Neki pregovori traju pošto je ostao plej-of i deset utakmica.

– Priča za oduzimanje bodove mojoj ekipi nije završena i sigurna, PAOK nije da se odigra jedan krug i stavi tačka. Ipak, dva derbija i sedam bodova, prednosti za Olimpijakos nije završena prica.

Dani bez fudbala utiču na budzet klubova.

– Što se toga tiče, naš gazda Savidis ne pravi probleme. Sve ide po planu, svi stranci su u Solunu, ispunjavamo plan i nadamo se da ćemo odraditi preostale utakmice.

FOTO: Živko Živković/Privatna arhiva

Bivši golman Partizana i Ksantija je trenutno „samac“.

– Supruga i sin su kod njenih. Imaju u Užicu kuću i dvorište, pa ima lakše padaju ovi dani. Bolje je se paziti i ako se stisnemo malo brže će proći.

Na kraju dosta je više slobodnog vremena.

– Pored zabave uz filmove i po neku seriju, postao sam kuvar, kada je zatvoren restoran, koji mi dostavlja ručak. Uglavnom spremam piletinu, salatu, testeninu… Ide mi dobro i napredujem – zaključio je Živković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter