Odlične vesti pojavile su se u svetskim medijima, počelo je testiranje prototipa vakcine za ‘KOVID-19’.

Kako je preneo ‘Asošiejted pres’ ruski naučnici krenuli su sa testiranjem prototipa vakcine za koronavirus na životinjama u Sibiru, objavilo je Zdravstveno regulatorno telo u petak.


U Rusiji je potvrđeno 199 slučajeva obolelih od korone. Naučnici su upozorili da je proces pravljenja vakcine dugotrajan proces i da će trebati vremena da se vakcina testira pre nego što bude dostupna široj javnosti.

REČ STRUČNJAKA – JOVANOVIĆ: Mentalna snaga je bitna za oporavak sportista od koronavirusa!

U isto vreme kineske vlasti obavestile su javnost da je krenulo kliničko testiranje vakcine za novi koronavirus. Vakcina je počela sa testiranjem 16. marta, istog dana kada su i američke vlasti objavile da rade na njoj.

Volonteri koji primaju vakcinu za koronavirus krenuli su sa kliničkim testiranjem vakcine – rekao je neimenovani izvor kineske Vlade za Asošiejted pres.

Svetske velesile rade na pronalasku vakcine za virus koji je porazio svet, a ljubitelji sporta u njemu vide nadu. Hoće li u slučaju skorog pronalaska vakcine biti spasa za domaće lige u košarci i fudbalu, kao i Evroligi, Evrokupu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Premijer liga i španska Primera nadaju se da bi uskoro mogli da se vrate na teren, a nema sumnje da se ceo svet uzda u pronalazak vakcine za koronavirus.