0
Domaći fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

LEGENDARNI HASANAGIĆ: Pametu u glavu, sve ovo će proći…

Objavljeno: 23.03.20 u 15:15

Akciji podizanja svesti građana, povodom pandemije korona virusa priključio se i nekadašnji as kluba iz Humske.

Mustafa Hasanagić bio je deo čuvene generacije crno-belih, koja je 1966. godine bila vicešampion Evrope.

Nekadašnji napadač živi u Parizu, ali je nedavno doputovao u Beograd, gde trenutno boravi i pridržava se svih preporučenih mera prevencije.

– Neverovatno je, ali realno, da je jedan virus saterao u kuće ceo svet. Treba ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi “omladina“ uopšte. Sada treba pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može biti na udaru i ako ljudi razmišljaju da to njima ne može da se desi – rekao je Hasanagić.

Strpljenje je najbitnije u situaciji kao što je ova, smatra čovek koji je u dresu Parnog valjka postigao 355 golova.

– Situaciju sam krajnje ozbiljno shvatio, kod kuće sam, ne primam posete, kad je lepo vreme sa suprugom izađem u baštu, gledam televiziju, pratim vesti i medije. Sad je idealan momenat za sve društvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomažu da se preko telefona ispričan sa decom i unucicima. Proći će i ovo, treba biti strpljiv, kao što izreka kaže “strpljen- spašen“. Ko izlazi neka stavi masku.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije veruje da će se pandemije što pre završiti.

– Što se tiče fudbala i fudbalera, ni oni nisu pošteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu, i ovo će proći, samo što je poenta da prođe sa što manje ljudskih žrtava, a o posledicama ekonomskim i drugim otom-potom – zaključio je popularni Mujo Hasanagić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter