0
Domaći fudbal

GEMOVIĆ: Poštujemo pravila i treniramo u kućnim uslovima

Objavljeno: 23.03.20 u 12:58

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji ovog jutra porastao je na 222. Pandemija koja je nastala u skoro čitavom svetu zaustavila je veći deo društvenog života, uključujući i sportska takmičenja, pa su sportisti usred sezone dobili neplanirani odmor.

Međutim, za razliku od odmora nakon završetka polusezone ili sezone, ovaj im sigurno uopšte ne prija, pošto im trenutno vanredno stanje i opasna situacija nalažu da praktično ni ne izlaze iz kuće.

Ipak, novim okolnostima svako mora da se prilagodi, pa je to slučaj i sa fudbalerom Vojvodine Miodragom Gemovićem.

– Što se mene tiče, strogo poštujem pravila koja smo dobili od kluba, kao i uopšte od strane države putem medija, te se novonastaloj situaciji prilagođavam najbolje što mogu. U kontaktu sam sa saigračima i članovima stručnog štaba i pridržavam se uputstava našeg kondicionog trenera, pa treniram koliko mogu kod kuće. Iskreno, poremetiće nas ova situacija sigurno, jer smo izašli iz pravog trenažnog procesa, ali nadam se da će se ovakvo stanje promeniti što pre i da će sve biti kao što je bilo – kaže Gemović.

On gotovo čitav dan provodi kod kuće, u društvu supruge i kćerkice.

– Ako je nešto pozitivno u svemu ovome, to je da sada malo više vremena provodim u krugu porodice. Iz stana praktično izlazimo samo kada treba da se ode do prodavnice i to je to. Svesni smo na koji način najbolje možemo da zaštitimo i sebe i druge, te se toga maksimalno pridržavamo – napominje Gemović.

Srbija je među poslednjim zemljama u Evropi donela odluku da prekine sa sportskim takmičenjima, u trenutku kada su pojedini sportisti u inostranstvu već bili zaraženi korona virusom.

– Iskreno, i dok je trajalo prvenstvo, nisam imao strah da može nešto da mi se desi, iako je moja supruga bila zabrinuta za mene. Sad je važno da svi ispoštujemo ono što nam sugerišu stručnjaci, jer samo tako može da se zaustavi širenje virusa. Na sreću, nismo dozvolili da situacija u našoj zemlji postane toliko haotična kao u Italiji i nekim drugim državama, te se iskreno nadam da će ubrzo sve krenuti nabolje – rekao je Gemović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter