0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJISLAV GAJIĆ: Obustavili smo sve radnje, ekipa će biti nespremna ako se prvenstvo nastavi, ali kako nama, tako i drugima!

Objavljeno: 21.03.20 u 13:30

Prvi smrtni slučaj od posledice zaraze korona virusom dogodio se juče u Srbiji, pošto je u kliničkom centru Vojvodine preminuo 59-godišnji muškarac iz Kikinde.

Nažalost, broj zaraženih ovim opasnim virusom u Srbiji raste, a prema procenama stručnjaka, naredna nedelja biće naročito opasna po pitanju širenja pandemije.

Od trenutka kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji, zaustavljena su i sva sportska takmičenja u zemlji, pa je tako i u fudbalskom klubu Vojvodina doneta odluka da se obustavi rad prvog tima i svih mlađih kategorija. Prema rečima predsednika kluba Vojislava Gajića, to će ostati na snazi sve dok okolnosti ne dozvole drugačije.

– Još prvog dana kada se pojavio korona virus u Srbiji, počeli smo sa dezinfekcijom FC „Vujadin Boškov“ i uveli određene zaštitne mere, a onoga trenutka kada je država odlučila da uvede vanredno stanje, prekinuli smo trenažni proces prvog tima i svih mlađih kategorija. Svesni smo da će, ako ovakvo stanje potraje, igrači biti nedovoljno fizički spremni za nastavak sezone, ali kako je nama, tako je i svima ostalima. Uostalom, zdravlje svih nas je na prvom mestu, a dok pandemija traje, fudbaleri koliko-toliko samostalno pokušavaju da održe kondiciju uz pomoć uputstava koja su dobili od članova stručnog štaba – kaže Gajić.

Prema njegovim rečima, klub u ovakvoj situaciji čini sve što može kako bi u ovom kriznom periodu maksimalno pomogao svojim igračima, ali i zaposlenima.

– Obustavili smo rad kuhinje i svih drugih segmenata kluba čije delovanje u ovakvim okolnostima nije neophodno, a zaposleni koji i dalje dolaze na posao su samo oni čije je fizičko prisustvo potrebno kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje kluba. Za njih smo obezbedili maske, rukavice, te smo i drugim preventivnim merama učinili sve da njihovu zaštitu podignemo na najviši mogući nivo. Takođe, bez obzira na to što je klub u ovoj fazi praktično u stanju mirovanja, uprava kluba je ove nedelje igračima i zaposlenima isplatila plate, te je i na taj način pokazano da se vodi briga o svima koji su deo FK Vojvodina – napomenuo je Gajić i apelovao na sve naše sugrađane da maksimalno poštuju mere koje je propisala država, jer samo tako mogu zaštititi sebe i svoje najbliže.

U fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ je i danas izvršena redovna dezinfekcija svih prostorija, a sa uvedenim preventivnim merama zaštite nastaviće se sve dok se situacija u vezi sa korona virusom ne popravi.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter