Profesor Marko Stojanović svestan je štete koju će načiniti ova pauza.

Čovek koji je zadužen za kondicionu pripremu fudbalera Partizana istakao je da je u ovom momentu jedini cilj “kontrola štete”.


Virus korona stopirao takmičenje u Superligi, fudbaleri se nalazi u kućnoj izolaciji, a u takvim uslovima moraju da održavaju formu.

– Smanjen nivo fizičke aktivnosti znači i smanjenu potrošnju, pa treba korigovati energetski unos. To je možda najlakše uraditi tako što ćemo smanjiti unos visokokalorične hrane, pre svega masne i ugljenih hidrata. Generalna preporuka je povećan unos povrća – opisuje Stojanović za zvanični kanal crno-belih.

(VIDEO: YouTube/FK Partizan Beograd)

Očuvanje fizičke pripreme primarni je cilj.

– Program treninga koji trenutno sprovode igrači Partizana se bazira na očuvanju fizičke pripremljenosti igrača. I u tom smislu smo organizovali treninge koji se baziraju na treningu snage, prevenciji povreda i jednom visokointenzivnom, intervalnom treningu u trajanju od dvadesetak, 25 minuta. Zapravo princip je napraviti kontrolu štete. Što je moguće manje izgubiti pripremu koju smo sticali tokom zimskih priprema i prvenstva – objašnjava profesor.