0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

FILIP MLADENOVIĆ ZA HS: Poljaci su veoma disciplinovani, nadamo se povratku na teren krajem aprila

Objavljeno: 21.03.20 u 17:29

„Pre desetak dana sve je stavljeno u izolaciju, nema ograničenja, ali su ljudi kod kuće i u mojoj oblasti ima samo osam zaraženih“ – kaže levi bek Lehije.

Čim je pre desetak dana korona virus počeo da se širi u Italiji i Španiji, usledile su veoma žestoke mere u Poljskoj, kojih se pridržava sa porodicom i Filip Mladenović. Defanzivac Lehije ide u nabavku, ali nema sedenja u kafićima, dok restorani samo u određenom periodu raznose hranu po kućama.

– Ovde su ekspresno preduzete sve mere „odbrane“, a prijatno sam iznenađen koliko su disciplinovani Poljaci i pridržavaju se svih upustava. Samo na taj način može da se pregura ovo zlo vreme i više od deset dana je potpun karantin – kaže Mladenović.

Klubovi su reagovali i igrači su kod kuće.

– Dobili smo individualne treninge, a tu su još Udovičić, golman Maloča iz Hajduka… Ima nas sa „naših“ prostora, pomažemo jedni drugima i kada idem do hipermarketa sve je pod konac. Razmak u redu, koji nisu veliki i pre neki dan bilo nas je nekoliko.

Sve perfektno se odrađuje da se problem prevaziđe.

– U mojoj oblasti gde su Gdanjsk, Gdinja i Sopot ima samo osam zaraženih, a ova brojka stoji. Nadležni stalno apeluju na samoizolaciju, a meni je lakše uz suprugu Zoranu i sina Mihajila, koji će u aprilu napuniti godinu dana. Sada smo na okupu više i prolazi vreme uz neki dobar filim. Čujem se sa mojima u Čačku, prenosim im iskustva odavde i tražim da se paze.

FOTO: Privatna arhiva

Kum Darko Lazović je u centru žarišta na severu Italije.

– Pošto su pre pauze igrali sa Sampdorijom, koja ima nekoliko zaraženih igraća, oni su skoro dve nedelje u izolaciji. Kaže da je teško, ali da se navikavaju uz nadu da dolaze lepši dani za sve u Evropi. Kod njih je baš muka i podrška mu znači.

Stigla je optimistična procena iz kluba.

– Baš smo dobili informaciju da ako se sve vrati u normalne tokove, da se sezona nastavlja možda 26. aprila. Pre neće sigurno, samo možda, počnemo da treniramo za dve do tri nedelje. Niko ne može da pogodi šta donose dani pred nama.

Reprezentativac Srbije iza sebe ima odličan period u Lehiji.

– Nisam produžio ugovor, koji ističe na leto. Videćemo od ponuda sledeći korak, a čujem se sa kolegama iz reprezentacije i verujem da ćemo u junu na odloženi megdan u Norvešku, da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo – poručio je Mladenović.

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter