0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

STANIŠA MANDIĆ ZA HS: Protivnik nije naivan, Slovenija prolazi kroz teške dane!

Objavljeno: 20.03.20 u 18:05

Pustili su nas kućama, uz obavezu da treniramo, a za desetak dana sledi povratak, ako se prinudni odmor ne produži – rekao je napadač Mure.

Stao je fudbal u Sloveniji pre skoro dve nedelje, ali posle nekoliko dana provedenih u karantinu Staniša Mantić i ostali stranci iz Mure dobili su dozvolu da idu kući. Posle sati čekanja na granici Svetski omladinski šampion došao je u stan u Beogradu i polako se privikava na ‘nove’ uslove.

– Odjednom smo morali u izolaciju, kada je koronavirus počeo da se širi u Italiji, a na našu sreću mi smo bliže mađarskoj, gde nije bilo problema. Ipak, iz kluba su posle pet dana shvatili da će pauza trajati duže i usledio je privremeni rastanak – rekao je za HotSport Mandić.

Niko ne može da prognozira trajanje prinudnog odmora.

Teški su dani u Sloveniji, a mi ovde smo u prednosti i preduzete mere koliko god da su teške mogu dosta da pomognu ljudima. Treba da se pazimo, protivnik nije naivan, a izolacija nije prijatna, mada je poželjna – dodaje Mandić.

Održavanje tonusa na treninzima u zatvorenom.

Sreća je da imam uslove za trening. Vozim bicikl i odrađujem određene vežbe. Posle par dana navikavanja sve se nastavlja kao ‘normalan’ režim, dok ponovo ne budemo mogli na teren. U kontaktu smo sa klubom i čekamo dalja uputstva – rekao je talentovani fudbaler.

STANIŠA MANDIĆ ZA HOTSPORT: Podršku iz Srbije osetimo do Novog Zelanda!

Povratak na teren je preliminarno planiran za kraj marta…

– Neke informacije govore da ćemo se okupiti 29. marta, a neće nas iznenaditi ako se prinudni odmor produži. Klubovi žele da se šampionat završi na terenu i mi svakako, pošto smo u polufinalu kupa Slovenije – priželjkuje Mandić.

Muru jedan stepenik deli od borbe za trofej.

– Na crti je Aluminijum, a drugi par čine dva člana Druge lige, tako da pobednik iz našeg duela ima velike šanse da se u finalu domogne pehara. Nadamo se da će uslediti rasplet – rekao je Mandić.

Napadač se polako uklapa u novi klub.

– Stigao sam skoro u Mudu i upisao dva meča, posle perioda provedenog u Zrinjskom kao pozajmljeni igrač Songdla. Igranje u Norveškoj je dobro iskustvo, mada se igra fizički zahtevan fudbal, dok sam u mostaru dobro odradio posao, lep učinak protkan sa golovima – poručio je Mandić.

Mandić golom u 90. minutu odveo ‘orliće’ u polufinale EP

Selidba u Sloveniju je cilj potpune afirmacije za kasniji korak u drugi deo Evrope za bivšeg omladinskog šampiona sveta.

– Nikada se ne zna gde će te put odvesti. Sada je važno da prođe koronavirus, da se vratimo poslu i novim izazovima – ističe Mandić.

Na kraju, Mandić ima veliko zadovoljstvo na životnom polju.

Devojka mi je trudna i početkom juna čekamo prinovu. Zajedno smo u Beogradu, oprezni da se sve odvija prema preporukama lekara. Srećan sam u krugu najbližih i spremno ću dočekati profesionalne izazove u Muri – istakao je Mandić u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter