0
Domaći fudbal

SAVO MILOŠEVIĆ: Mi smo bar kod kuće, a doktori… Pridržavajte se preporuka Vlade!

Objavljeno: 20.03.20 u 21:32

Trener Fudbalera Partizana Savo Milošević istakao je da smo svi ujedinjeni u borbi protiv korone

Šef stručnog štaba crno-belih je u intervjuu datom ‘Telegrafu‘ istakao da se fudbaleri ‘parnog valjka’ drže planova samostalnih treninga koje im je preporučio stručni štab.

– U nedelju pred utakmicu 26. kola Superlige koju smo igrali sa ekipom Voždovca, postojale su ozbiljne indicije, o čemu sam i sam govorio na konferenciji, o prvo igranju bez publike, a potom i o obustavi prvenstva, a shodno dešavanjima u svetu prouzrokovanih epidemijom Korona virusa. Već tada smo počeli da spremamo plan B u slučaju da stane prvenstvo i da se obustave i treninzi. Kao što znate svi objekti, od trening centra Teleoptik do stadiona u Humskoj su zatvoreni, izuzev za radnike obezbeđenja, osoblje koje održava teren, finansije i slično. I mi iz struke, kada je neophodno, odemo do stadiona, ali se trudimo da sve odradimo telefonski ili onlajn – rekao je Milošević.

Igrači Partizana poštuju mere koje im je preporučio klub, a stranci neće napuštati Srbiju.

Naši igrači su kao prvu od mera dobili naređenje da ne smeju da napuštaju Srbiju, jer bi po povratku morali da budu u izolaciji i do 28 dana. Stranci to poštuju, kao i svi drugi, iako im nije lako jer je na primer Suma tu bez porodice, dok je Asanu ovde brat, pa mu je lakše da prekrati vreme. Uostalom, oni su profesionalci i kao što znaju kako treba da se ponašaju kada imaju slobodno ili odmor, tako znaju i sada, s tim što je sada otežavajuća okolnost jer im je ograničeno kretanje – kazao je on.

Apelovao je talentovani trener da građani Srbije treba da poštuju preporuke Vlade Srbije i da budu odgovorni.

Važno je da su svi pozitivnog duha, da su sa porodicama i da su svesni da ako budemo pratili sve mere nadležnih organa i Vlade Republike Srbije, da ćemo kao građani izaći brže i što bezbolnije iz ove situacije. Što je neko rekao, mi smo barem u kućama, a zdravstvenu radnici i po 18 sati na svojim poslovima, kao i drugi sugrađani koji nam pružaju svoje usluge i u marketima, apotekama, tako da treba da budemo solidarni i pomognemo i njima. Pratimo dalje mere i reagujemo u skladu sa njima – poručio je Milošević.

FOTO: FK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter