2
Domaći fudbal

JEDINI KINESKI FUDBALER U SRBIJI – HAO ZA HS: Igram igrice, crtam i bojim u izolaciji – budite kući uz porodicu!

Objavljeno: 20.03.20 u 23:55

Runze Hao je jedini fudbaler sa kineskog područja koji nastupa u ovom trenutku u Srbiji, za HotSport govorio je o vremenu u Srbiji i u ovom kriznom dobu.

Pre njega u Srbiji su nastupali njegovi sunarodnici Tija Žingua i Li Hanguan, igrali su na kraju osamdesetih u dresu Partizana, Čeng Moji (Spartak), Li Činju (Rad), Li Siki (Inđija), Jan Žue (Radnik), Vang Lei (Mladost) i Žong Haoran (Spartak – Borac), Runze Hao je tek deveti fudbaler iz Kine koji nastupa u Superligi Srbije. Mladi štoper nosi dres Radničkog iz Niša.

Dvadesetdvogodišnji štoper ove zime stigao je u Niš i obukao je dres Radničkog. Profesionalnu karijeru gradio je u Evropi. Počeo je u mlađim selekcijama Albasetea, potom je nastupao za Lokomotivu, špansku Rekre Granadu i Louletano iz Portugalije.

– Po dolasku u Niš primetio sam da u klubu ima mnogo iskusnih igrača sa internacionalnim iskustvom. To je od posebne vrednosti za mene, imam od koga da učim. Želim da igram, najvažnije mi je da dobijem priliku kako bih doprineo svom timu i postao još bolji – rekao je Hao za HotSport.

Vreme u Srbiji ne provodi sam.

Zahvalan sam na tome što sam sa devojkom u Srbiji, te se ne osećam usamljeno i to je sjajno. Vreme sam pre izolacije provodio šetajući gradom, radio sam od svega po malo. Sada smo u hotelu, vežbam, igram igrice na internetu sa prijateljima. Bojanke su zabavan način da provedem slobodno vreme i umirim se. Moja devojka kuva, pošto se ja ne snalazim u kuhinji – ističe fudbaler Radničkog.

Kada je već pomenuo kuhinju, neizbežno je bilo pitati ga o srpskoj gastronomiji.

Probao sam srpsku hranu, uživam u njoj. Ovde uvek služe velike porcije – dodao je Runze.

Hao je u Niš stigao krajem decembra iz Španije.

– Dopada mi se grad, prilično je mali i miran. Ljudi uživaju u vremenu provedenom napolje, opuštajući se uz kafu i to je lepo. Stadion je sjajan, prilično su me iznenadili navijači, sjajni su na svakom meču, a uz nas su i van Niša – kaže Hao.

Za kraj razgovora Runze Hao imao je savet za građane Niša i cele Srbije.

– Najvažnija stvar je da ostanete kući i da ne izlazite napolje bez preke potrebe. Ovo je ozbiljan virus, izbegavanjem nepotrebnog izlaganja riziku možemo pomoći da se problem reši. Budite smireni i ostanite sa svojim porodicama – rekao je Hao za HotSport.

FOTO: FK Radnički 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter