0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

MLADEN DEVETAK: Na usluzi sam našim starijim sugrađanima!

Objavljeno: 19.03.20 u 16:35

Početkom ove nedelje, u čitavoj Republici Srbiji uvedeno je vanredno stanje. Samim tim, takmičenje u Super ligi Srbije je prekinuto do daljeg, a treninzi fudbalera Vojvodine u FC „Vujadin Boškov“ su obustavljeni.

Poput većine naših sugrađana, fudbaleri Vojvodine veći deo dana provode kod kuće, što je slučaj i sa levim bekom „stare dame“ i mladim reprezentativcem Srbije Mladenom Devetkom (21).

– Od kako je uvedeno vanredno stanje, veći deo svakog dana provodim kod kuće u Futogu. Poznato je da je naknadno uveden i policijski čas, tj. da kretanje između osam uveče i pet ujutru nije dozvoljeno nikome, pa se i toga strogo pridržavam – kaže Devetak.

Međutim, bez obzira na obustavu takmičenja, on ipak pokušava da ostane u kondiciji i bude spreman za, nadamo se, što skoriji nastavak prvenstva.

– Kao i ostali saigrači, radim po programu koji sam dobio od našeg kondicionog trenera. Dok vlada pandemija, grupni treninzi su zabranjeni, tako da radim isključivo individualno i trudim se da ostanem u formi. Iako nikome nije drago zbog prekida prvenstva, mislim da nama to posebno nije išlo u prilog, jer smo bili u seriji zaista dobrih rezultata. Iskreno, nedostaju mi treninzi i utakmice i nadam se da prvenstvo neće biti prekinuto, već da će se ipak odigrati do kraja – napominje Devetak.

Mladi reprezentativac Srbije ističe da koristi svaku priliku da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

– Naravno, uvek sam na usluzi ljudima iz svog okruženja kojima je potrebna pomoć. Eto, baš juče sam jednom komšiji, koji ima preko 65 godina, otišao do radnje i doneo mu sve što mu treba za kuću, a to ću naravno činiti i dalje kad god zatreba. U ovim trenucima, svi moramo biti solidarni i pomagati jedni drugima – rekao je Devetak.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter