0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

EKSKLUZIVNO – TOMANE ZA HS: Skup ‘penal’ koji me je odveo u ‘pakao’! Bilo, ne ponovilo se! Ne zanima me novac, samo Zvezda!

Objavljeno: 19.03.20 u 20:04

‘Da sam gledao samo novac mogao sam da odem u Emirate i Katar, a moji dalji planovi su vezani za Beograd gde se dobro osećam’, kaže Portugalac.

U Tondeli je pokazao kvalitet, tresao je mreže portugalskih velikana, a prelaskom u Crvenu zvezdu prošlog leta, pored drugih boljih ponuda Tomane je jasno pokazao sportski motiv. Bio je član ekipe koja je drugi put zaredom ušla u Ligu šampiona i time je ispunio snove. Ipak, ostao je gorak ukus decembarskog megdana sa Olimpijakosom kada je promašio penal. U ekskluzivnom razgovoru za HotSport, tihi momak iz Portugala objašnjava „teške dane“, željan da posle niza pehova sa povredama želi golovima da obraduje navijače crveno-belih.

– Čim sam stigao letos posle nekoliko treninga je usledila povreda, pa je povratak na kolosek trajao par nedelja. Ekipi je išlo dobro, svaku šansu sam pokušao da iskoristim – kaže Tomane.

Došao je novi veliki uspeh kluba na evropskoj sceni.

– Sreći nije bilo kraja. Ostvario sam snove i naša lepa priča je trajala. Došao je red na golove, probio sam „led“ i nadao sam se da će se uspon nastaviti. Uživanje je bilo igrati pred punim tribinama, a mečevi su se ređali kao na traci. Uživali smo u uspesima, išlo nam je sve od ruke i kada sam sedeo na klupi bodrio sam saigrače. Lepo sam se uklopio.

Tim je pokazivao napredak i zajedništvo.

– Posle evrogola datog makazicama Spartaku osećao sam se moćno. Trenutak za pamćenje, kao prošle sezone kada sam sa Tobdelom srušio Sporting. Jedna majstorija je nagrađena trofejom kao pogodak sezone – kaže za HotSport, Tomane.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na red je došao ispit sezone sa Olimpijakosom, kasnije i noćna mora.

– Otišli smo na megdan sa jasnim planom, borili se žestoko i došao je taj penal. Igra sudbine uz detalj koji sam danima vrteo. Kapiten Marin je rekao da nije spreman da šutira i dobio sam podršku saigrača da preuzmem odgovornost. Šut je završio na prečki, a verovao sam da ću pogoditi kao mnogo puta u karijeri. Skup promašaj doneo mi je pakao. Izvinio sam se navijačima, bilo i ne ponovilo se. Dešava se, takav je fudbal, ponekad veoma surov – prisetio se pirejske noći Tomane.

Tokom zimskih priprema delovao je da taj period može da bude presudan za nastavak misije u Zvezdi.

– Svi su mi davali podršku na čelu sa novim trenerom Dejanom Stankovićem, ali nisam bio zadovoljan učinkom. Došla je nova povreda i našao sam se na listi „otpisanih“- priznaje Portugalac.

Sve se okrenulo posle nekoliko nedelja.

– Izdržao sam novi nokaut, okrenuo novu stranicu. Šansu u Šapcu sam iskoristio uz asistenciju, a onda je usledio gol Napretku. Ušao sam u pravi ritam, ali sada sledi prinudan odmor. Viša sila, čekamo da se ponovo okrenemo treninzima i utakmicama. Pratim dešavanjani u mojoj domovini.

FOTO: FK Crvena zvezda

Bilo je tokom februara ponuda za napuštanje ‘Ljutice Bogdana’.

– Osećam se ovde dobro. Sada sam u stanu i provodim vreme sa suprugom, po malo vežbam i čuvam se. Ovde meni nije primaran novac i nisam najplaćeniji, došao sam zbog napretka u karijeri i uspeha sa Zvezdom, koja je gigant u Evropi. Titula je naša tu nema dileme.

Budućnost je vezana samo za Crvenu zvezdu.

– Imam ugovor, dosta motiva da na leto krenemo u novi pohod na plasaman u Ligu šampiona. Doći će ponude iz Emirata, Katara, Kine ili Saudijske Arabije, gde je primaran novac. Moja budućnost je ovde i želim nove golove i uspehe – poručio je Tomane.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter