0
Fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

U JEKU PANDEMIJE, ON JE TAMO OTIŠAO: Zoran Tošić raportira o situaciji u Kini!

Objavljeno: 18.03.20 u 16:11

Srpski internacionalac govorio je o situaciji u Kini, u vreme pandemije korona virusa.

Zoran Tošić je krajem februara prešao iz Partizana u kineski Taizu Juanda, u vreme kada je pandemija u najmnogoljudnijoj zemlji sveta bila na vrhuncu.

Srpski vezista istčiče da su mere predsotržnosti i dalje visoke.

– Prva 3 dana sam proveo u sobi u karantinu. S obzirom da je situacija bila dosta bolja ostao sam kraće vreme. U prvih nekoliko dana u karantinu sam bio testiran skoro svaki dan. I danas nam redovno proveravaju temperaturu. Već je duže vreme je sve mirno ali je bolje iz predostrožnosti – rekao je Tošić za „TV Arena sport“, pa dodao:

– I dalje se nalazim se u trening centru, još uvek tražim stan. S obzirom da su pripreme u toku i da su treninzi zahtevni nema mnogo vremena za kretanje tako da ni ne provodim mnogo vremena van hotela i trening centra.

Upravo se iz Kine, zaraza proširila po celom svetu, a dobra vest je da je broj obolelih u ovoj zemlji u padu.

– Situacija je trenutno mirna, poslednjih dvadesetak dana nema zaraženih u gradu gde se nalazimo. Zbog zaštite svi hodamo s maskama ali je generalno sve mirno i čisto.

Klubovi tamošnje Superlige, uskoro bi mogli da se vrate na teren.

– Mislim da bi sredinom aprila trebalo da se sve smiri i da počne liga, ali još nije zvanično. Mi normalno treniramo, spremamo se, trebalo bi da ove nedelje počnemo i sa prijateljskim utakmicama pa se sve polako vraća u normalu.

Dok se virus u Kini smirio, u našoj zemlji, kao i ostalim evropskim vodi se velika borba.

– Razmišljam o porodici, ali uveren sam da će sve proći u najboljem redu. Svi smo odrasli i znamo koja su pravila ponašanja. Budite odgovorni prema sebi i drugima i pobedićemo – poručio je Tošić iz Kine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter