0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

MARKO PETKOVIĆ ZA HS: Od kluba smo dobili sobne bicikle, sprmni smo za video treninge

Objavljeno: 18.03.20 u 21:21

„Portugalci su veoma disciplinovani i to sam video u marketu, a pored želje da se sezona završi, nema najava o povratku na teren“ – kaze prvotimac Tondele

Vagao je Marko Petković da posle prekida sezone u Portugalu spakuje stvari i dođe u Beograd, ali prvotimac Tondele je ostao u gradu Vezeu, koji se nalazi u centralnom delu zemlje. Korona virus je naterao igrače da budu u svojim domovima, a bivši kapiten
Crvene zvezde nada se da će uskoro vratiti redovnim profesionalnim obavezama.

– Ovde je glavni „napad“ virusa u Lisabonu i Portu, koji su veliki gradovi. Bez obzira na klimu vreme je promenljivo i ima petnestak stepeni, mada se svi nadamo, kada bude više stepeni celzijusa, da će se pobediti nevidljivi protivnik – kaže Petković.

Bez obzira što je od nedavno došao u novu sredni, brzo se navikao na uslove života.

– Ovde nema drastičnih zabrana, mada vidim da restorani i kafići rade skraćeno. Ipak, oduševljen sam disciplimom građana, koju sam video u marketu. Puštali su nas po petnaestak i naravno da sam nosio masku i rukavice. Svi se pridržavaju preporuka, ljudi nema na ulicama i strogi je karantin.

Vreme sporo prolazi, a klub je danas povukao očekivan potez.

– Svi igrači su dobili sobni bicikl i od sutra kreću video treninzi. Imaćemo svi iste zadatke, koji su prilagođeni novonastalim uslovima, čisto da održavamo neki ritam rada.

Svi jedva čekaju da posao krene na terenu.

– Nekih naznaka za sada nema, a vidim da postoji želja kod klubova da se sezona završi. Preostalo je više od deset kola i samo da krene, nije problem da se odrade i po dve utakmice nedeljno. Čekamo, nadamo se srećnom krajem posle „brisanja“ virusa.

FOTO: Privatna arhiva

Globalno, klubovi su na gubitku kako prolaze dane, ali igrači imaju ugovore.

– Za sada nema priča na tu temu, a samo da posle pauze bude fudbala „šteta“ će se svakako umanjiti. Tondela je klub u kojem želim da se fudbalski vratim u život, dok je poznato koliki su giganti Spartak iz Moskve i Zvezda, za koje sam nastupao.

Na kraju defanzivac prati učinak bivšeg kluba u kojem je proveo tri godine, a nastupao je 18 puta za mladu i dva puta za najbolju selekciju Srbije.

– Vidim da mojim naslednicima ide dobro i dve Lige šampiona su dokaz uspona, kao i snaga osvajanja titula, pa neka samo nastave sa uspesima. Zvezda je moja druga kuća i uvek u srcu – poručio je na kraju Petković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter