0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ – EKSKLUZIVNO ZA HS: Odluka UEFA je logična i razumna, kući sam po preporuci FSS-a!

Objavljeno: 17.03.20 u 16:31

UEFA je donela pravu odluku u datoj situaciji, a najvažnije je kada sve prođe da se nastave takmičenja, a na kraju nas čeka baraž – jasan je selektor Srbije.

Pre još dve nedelje bilo je najava da će se baraž, a potom i šampionat Evrope odložiti do daljeg, a današnja odluka da kontinentalno takmičenje bude naredne godine je pravi pogodak. Ako se za oko tri meseca stvore uslovi selekciji Srbije sledi gostovanje u Norveškoj. Sve pomno kod kuće pratio je selektor ‘orlova’ Ljubiša Tumbaković.

ZVANIČNO: Odloženo Evropsko prvenstvo!

On je za naš portal ekskluzivno prokomentarisao odluke čelnika evropske kuće fudbala.

UEFA je donela pravu odluku u skladu sa aktuelnom situacijom u mnogim zemljama. Jasno je da niko ne želi da se igrači, ali i celokupna javnost izlažu rizicima. Sledeća godina je slobodna, te može da se održi takmičenje – istakao je Tumbaković.

Odluka koja je usledila jeste o učesnicima baraža, a to je nas posebno zanimalo.

– Znam samo za sada da je sve prebačeno za termine u junu. Logično i razumno, a još neke dalje informacije sačekaću od ljudi iz Saveza – dodao je selektor Srbije.

NOVI TERMIN BARAŽA: Poznato je kada bi Srbija mogla da igra protiv Norveške

U ovom trenutku najbitnije je da se situacija stabilizuje.

To je sledeće što čekamo, a onda da se nastave šampionati. Sada vremena ima dovoljno, a za selekcije koje vode bitku za plasman na EURO 2020, kao što smo mi, važno je da se igrači vrate treninzima i mečevima. Bez toga nema napretka u formi. Pauza će ostaviti traga, ali naći će se način za povratak u takmičarski ritam – dodaje on.

Promena termina kormilaru Srbije daje više vremena da kuje taktiku.

– Ponovo ću pregledati neke mečeve, osećam se dobro, ali sam po preporuci FSS-a kući. Fudbal je sada u drugom planu, samo da svet  pobedi virus – poručio je Tumbaković.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KORONAVIRUS U SRBIJI: Slaviša Kokeza ZARAŽEN IPAK U AMSTERDAMU: Bojazan za Marka Pantelića, Jovana Šurbatovića i sina Zvezdana Terzića!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Selektor je čelnicima FS Srbije koji su oboleli od koronavirusa poželeo brz oporavak.

U svakom smislu opreznost je majka mudrosti. Zato nam predstoji period u domovima, da se sačuvamo za naredne obaveze. Ovo će nadam se ubrzo biti dobijena bitka, za predsednika Slavišu Kokezu i Marka Pantelića potpredsednika saveza. Pa posle se selimo na borbu na fudbalskim terenima – poručio je Tumbaković u razgovoru za HotSport.

Selektor Ljubiša Tumbaković je u kontaktu sa saradnicima i igračima, a novo okupljanje ‘orlova’ u bazu u Staroj Pazovi čeka neke lepše dane.

FOTO: FSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter