1
Domaći fudbal

NAVIJAČI SE NE RAZUMEJU U FUDBAL – KOLAROV: ‘Ja volim košarku i tenis, ali se ne razumem’

Objavljeno: 17.03.20 u 18:48

Aleksandar Kolarov govorio je o navijačima i njihovom shvatanju igre.

Aleksandar Kolarov jedan je od najiskusnijih reprezentativaca Srbije i okosnica Rome. Levi bek ‘vučice’ govorio je za ‘Sport klub’ o navijačima, kao i njihovom razumevanju fudbala. Kolarov je još jednom bez dlake na jeziku govorio, a nema sumnje da se njegove britke reči neće dopasti svima.

Iskusni fudbaler je istakao da se navijači širom sveta, ali i u Srbiji ne razumeju u fudbalsku materiju.

Ja pričam samo o onome što sam ubeđen da znam. Ne mogu ja sad da polemišem o politici ili o košarci ili o tenisu. Ja te stvari volim, ali se ne razumem. Tako da sam tokom jedne konferencije za štampu pred utakmicu Lige šampiona protiv Real Madrida rekao nešto. Jedan od novinara je treneru postavio pitanje o tome koja će formacija biti igrana, ja sam se nadovezao na to. Generalizovao sam to tada, nisam rekao samo navijači Rome, nego generalno navijači, a tu mislim i na one u Srbiji i na one u Italiji – ističe Kolarov.

Dodao je da imaju pravo na svoje mišljenje. Dok oni koji plate kartu mogu i da vređaju, ali da fudbal nije baš onakav kakvim ga zamišljaju gledajući na televiziji.

Normalno je da oni imaju pravo na svoje mišljenje, ko plati kartu, može da vređa i negoduje kako ja igram, možda mu se ne sviđa, ima legitimno pravo da to radi. Ali kad neko ko misli da razume fudbal gledajući ga samo na televiziji ili na stadionu, treba mu reći ‘vidi, nije to tako kao što ti misliš’. I danas stojim iza toga da se navijači ne razumeju mnogo u fudbal. Imaju strast, nekad te ponesu, sve je to deo fudbala. Stojim iza toga da se ne razumeju. Trebalo bi, ako je moguće, a mislim da je nemoguće, da ostanu u svojim okvirima – objasnio je Kolarov.

Dotakao se i vremena provedenog u Srbiji.

Gledam i kod nas… U Srbiji sam igrao malo, ali ljudi polemišu o tome šta treba i kako treba, a mi nismo ozbiljnog trenera izbacili u poslednjih 25 godina. Na osnovu čega mi to pričamo? Na osnovu kog iskustva? Nemam problem da to kažem. Ko hoće objekitvno da gleda, možda negde i ceni to što ja mislim – ističe Kolarov.

0
0

1 Komentara

  1. Kolarov se ne razume ni u fudbal, a kamoli u tenis. Kolarov ne razume da se fudbal igra zbog navijača, i da žive od para koje navijači daju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter