0
Fudbal

LOPTA ĆE SE PONOVO KOTRLJATI: Australijanci nastavljaju prvenstvo

Objavljeno: 17.03.20 u 09:41

Stekli su se uslovi da se utakmice ponovo mogu igrati.

Čelnici FS Australije doneli su odluku da sve utakmice A lige (regularnog dela i plej-ofa), ali i finale ženskog šampionata Melburn siti – Sidnej, mogu biti odigrane.

Do kraja tamošnjeg prvenstva ostalo je još 30 utakmica, bez plej-ofa, a one će do daljeg biti igrane bez prisustva publike, zbog pandemije korona virusa. Mečevi će biti igrani na svaka tri dana, kako bi prvenstvo bilo što pre završeno.

– Zdravlje i sigurnost su na prvom mestu. Sarađivaćemo sa vladom blisko i pratiti situaciju oko virusa – istakao je Džejm Džonson, jedan od čelnika tamošnjeg saveza.

Premijer Asutralije Skot Morison najavio je da je od juče na snazi propis, da svako ko uđe u Australiju, mora da provede 14 dana u karantinu. Zbog toga jedini tim iz Novog Zelanda, koji se takmiči u ovom prvenstvu se neće vraćati u domovinu, već će preostale utakmice igrati kao gost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter