0
Evropske lige

VREĐALI GA KU**IN SINE: Hop dobio ‘nepristojnu ponudu’ Trampa, ali on ne želi da spasi samo Amerikance, već ceo svet!

Objavljeno: 16.03.20 u 18:29

Kao grom iz vedra neba svetom je odjeknula vest da je prvi čovek Hofenhajma, to jest njegova farmaceutska firma blizu antvirusa za koronu.

Postao je najomraženiji čovek u nemačkom fudbalu. Vređali su ga navijači Bajerna da je ku**in sin, utakmica je prekinuta, a završena tako što se pored terena držao ruku pod ruku sa prvim čovekom Bavaraca Ulijem Henesom dok su se igrači dobacivali na sredini terena. Sada je na korak da spasi svet o smrtonosnog virusa korona.

Ditmar Hop i njegova firma ‘CureVac’ smeštena u Tibingenu blizu su formiranja vakcine koja bi poslužila kao antivirus za koronu. Da rezultati nisu prazna priča govori ‘nepristojna’ ponuda koju je predsednik SAD Donald Tramp ponudio Hopu, a ovaj 79-godišnjak odbio.

Naime, Donald Tramp je prema pisanju nemačkih medija ponudio Ditmaru Hopu milijardu evra da mu proda patent vakcine. Po izjavi koju je nemački biznismen i vlasnik Hofenhajma dao, vakcina će biti namenjena celom svetu, a ne samo jednoj državi.

– Ako budemo u mogućnosti da proizvedemo adekvatnu vakcinu protiv virusa korona uskoro, onda ćemo je praviti tako da bude dostupna svima. U ovom trenutku potrebna je solidarnost celog sveta, da pomognemo jedni drugima – rekao je Hop.

Na reči prvog čoveka Hofenhajma i farmaceutske firme ‘CureVac’ nadovezao se ministar zdravlja Nemačke Jens Span.

– Preuzimanje patenta nikako ne dolazi u obzir. U dobrim smo odnosima sa kompanijom CureVac i u stalnim smo kontaktima tokom poslednje dve nedelje – rekao je Span.

Poruku je poslao i prvi pomoćnik Ditmara Hopa u firmi ‘CureVac’ Kristof Hetih.

– Želimo da kreiramo vakcinu za ceo svet, ne samo za pojedinačne države – istakao je Heith.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter