0
Domaći fudbal

FOTO screenshot

PRIMERA SE NE PREDAJE: ‘Napravićemo kalendar koji će smanjiti finansijske gubitke klubova’!

Objavljeno: 16.03.20 u 09:42

Čelnici španskog fudbala su optimistični i veruju da će prvenstvo biti završeno, ostalo je još 11 kola do kraja.

Pandemija koronavirusa se nedugo nakon Italije proširila i na Španiju. Nedavno je kao jedno od najvećih žarišta ovog virusa proglašena zemlja na pirinejskom poluostrvu, a sve aktivnosti svedene su na minimum.

Nakon Treja Tompkinsa košarkaša Reala svi igrači košarkaškog i fudbalskog tima smešteni su u karantin, s obzirom da nekoliko selekcija Reala koristi isti trening centar, ali novih slučajeva obolelih u madridskom timu nije bilo.

Mnoge ljubitelje sporta zanima hoće li prvenstvo biti privedeno kraju. Kako je španskim medijima rekao Havijer Tebas prvi čovek Primere, čeka se sutrašnja sednica UEFA gde će se odlučivati o sudbini Lige šampiona, Lige Evrope i Euro 2020, nakon čega će biti dosta stvari jasnije i oko domaćih šampionata.

Želja Španaca je da nastave takmičenje. Tebas ističe da je potrebno smanjiti finansijske gubitke koje klubovi trpe.

Radimo na tome da vidimo da li možemo da napravimo kalendar koji će smanjiti finansijski gubitak koji stiže. Teško je velikim, ali i malim klubovima… Ako se takmičenje obustavi – svi će manje zaraditi. Tako će njihovi budžeti biti narušeni, ali sam ja uveren da će sezona biti kompletirana. Sve zavisi od toga hoće li biti Evropskog prvenstva ili ne i onda ćemo dati konačnu odluku – rekao je Tebas.

Do sada je odigrano 27 od 38 kola i lider je Barselona sa 58 bodova. Real Madrid je drugoplasirani tim sa 56 osvojenih bodova. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter