UEFA razmatra predlog koji se neće dopasti mnogim klubovima u Evropi.

Španski ‘AS‘ pozivajući se na dobro obaveštene izvore da će nakon sutrašnjeg sastanka svim Fudbalskim savezima biti naređeno da šampionske pehare dodele klubovima koji su u ovom trenutku prvomplasirani.


Aleksandar Čeferin se po tvrdnjama ovog medija zalaže da prvoplasiranim timovima bude dodeljena titula i da se zaustave prvenstva zbog pandemije ‘Kovid-19‘ virusa.

Zvanično ćemo na odluku sačekati do sutra, a to bi značilo da će Liverpul biti šampion Engleske, što neće biti iznenađenje s obzirom da ove sezone igraju ‘atomski fudbal’. ‘Redsi’ imaju 82 osvojena boda, dok je drugoplasirani Mančester Siti osvojio 57. 

Problemi bi mogli da nastanu sa klubovima u drugim zemljama gde je borba za titulu još uvek neizvesna poput Italije, gde je prvoplasirani Juventus, ali su još uvek u trci za titulu Lacio i Inter.

Slična situacija je u Španiji gde je Barselona prvoplasirana, ali ih u stopu prati Real Madrid koji zaostaje dva boda za Kataloncima, u Nemačkoj je Bajern prvoplasirani tim, dok je Borusija na četiri boda iza Bavaraca.

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)