0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

STRELCI ZA PARTIZAN POSLE MEČA: Koga nema bez njega se može, trebalo je ranije da damo gol!

Objavljeno: 15.03.20 u 11:35

Na utakmici 26.kola SLS ekipa Partizana savladala je ekipu Voždovca rezultatom 1:2 (0:0). Strelci za Partizan bili su Šćekić , Matić i Stojčev za Voždovac.

Za sajt Partizana govorili su strelci Aleksandar Šćekić, Bojan Matić kao i Lazar Marković.

Aleksandar Šćekić:

– Mislim da smo još ranije trebali postići gol, jer smo imali par šansi koje nismo iskoristili. Nama je ovo bila veoma bitna utakmica, zasluženo smo pobedili, dao sam gol , ali pre svega svi smo zadovoljni pobedom.

Na prošloj utakmici si asistirao, sada si dao gol? Da li si lično zadovoljan?

– Dajem sve od sebe na svakom trening, a kada tako radite onda nagrada uvek stigne . Pre ili kasnije sve se vrati ,tako je i naša igra iz utakmice u utakmicu sve bolja.

Partizan je odneo pobedu, poprilično desetkovan. Zbog povreda nisu igrali ni Natko, Suma, Sadik…?

– Koga nema bez njega se mora i može, to smo pokazali i danas. Nekada igrači koji su na klupi imaju više volje i želje za pobedom i nekim novim dokazivanjem. Svi su pokazali da šef Milosević može ozbiljno da računa na njih u narednim utakmicama.

A mora se i na veštačkoj travi kad se gostuje Voždovcu?

– Prošle godine smo igrali takođe na veštačkoj travi i podloga je tada bila u jako lošem stanju. Sada su je promenili, dosta je drugčija i bolja nego tada, ali ne volim da igram na ovoj podlozi generalno .

Posle Partizanovog vođstva, četiri minuta kasnije usledio je gol Stojčeva?

– Primili smo gol, ja sam kasnio malo i nisam ušao u blok kako je trebalo ,a nisam očekivao takav udarac sa tog dela terena i Stojčev je dao evrogol. Najbitnije da smo dobili i da su svi zdravi ,čekamo da vidimo hoće li biti pauze. Apelujemo na sve da se pridržavaju svih mera kako bismo mogli da suzbijemo Corona virus i vratimo se svim privatnim i sportskim aktivnostima i životu.

Bojan Matić:

– Drago mi je što sam i danas bio strelac,jednostavno nemam opterecenje sto se tice golova, volim kada pobedjujemo i kada postizem golove.

Ulaziš polako u golgetersku formu?

– Uvek sam gladan i željan golova, ali drago mi je naravno i kada asistiram saigračima. Najviše volim kada postižem golove.

Mladi Stevanović ti je asistirao kod gola?

– Sjajni momci,a isto tako i igrači. U prethodnom intervju sam rekao da Lazar Pavlović i Filip Stevanović imaju pred sobom blistave karijere,samo treba da nastave da rade i da se ponašaju kao i do sada.

Mogao si juče i do trećeg gola?

– Žao mi je sto nisam postigao i drugi gol. Jednostavno u tom trenutku lopta je bila brža od mene i nažalost nisam uspeo da je zahvatim kako sam želeo.

Da li bi ti bilo žao, što je izvesno, da se prvenstvo prekine?

– Bilo bi mi žao da se prekine prvenstvo, mislim da smo ušli u sjajnu formu.

Ipak, zdravlje i bezbednost svih nas je na prvom mestu!

– Čuvajte se, čuvajte druge, vodite računa o higijeni, slušajte sva uputstva i nadam se brzom povratku na teren i dnevnim aktivnostima!

Lazar Marković:

– Znali smo da će biti teška utakmica bez obzira što je Voždovac imao niz negativnih rezultata. To uvek može da bude zamka, jer se ekipa šok terapijom uvek trgne kada se promeni trener,što smo videli i danas, a uz to je Partizan posebna motivacija. Borili smo se dok nismo dali gol.

– Zbog predostrožnosti od korona virusa utakmica se igrala bez publike. A shodno tome mediji su primetili i tvoju šal-masku sa grbom kluba tokom prvog izlaska na teren?

– Od kada je krenuo Korona virus na SC Partizan-Teleoptik smo sproveli niz mera od kojih je jedna bio i karantin pred utakmicu sa Voždovcem. Utakmica je sama po sebi bila važna i onda smo želeli da budemo i izolovani na jedan način i fokusirani samo na meč. Što se tiče maske, želeli smo više da sa njom još više podignemo svest naših navijača o samoj važnosti prevencije, ali i brige o drugima. Ona je više urađena kao šal – maska i služi nam i da sačuvamo, od prvog udara u druge ako kašljemo, kijamo ili jednostavno ne bismo da nam ulazi hladan vazduh. Drago mi je što je naišla na lep prijem kod navijača, jer je pre svega urađena kao klupski rekvizit.

U toku dana znaće se da li će biti stopirana SLS? Da li si u kontaktu sa saigračima iz sveta?

– Čujem se, svi iščekuju šta će dalje da se dešava i kada će se svi u Evropi vratiti nekom normalnom životu i obavezama. Nije naivno, ali svi moramo da se prilagodimo situaciji.

Juče si bio inicijator prvog gola, a sve si boljoj formi?

– Ne volim da dajem procene, ali ono što je sigurno da volim fudbal i Partizan i da se uvek trudim da dam maksimum shodno trenutnim mogućnostima. Siguran sam da ću tek pomoći ekipi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter