2
Domaći fudbal

NAJVEĆI ZVEZDIN ‘STRAH’ – PENAL: Od 20. novembra traje ‘crnei niz’, šest promašaja, navijači u glas neka ‘puca’ Borjan!

Objavljeno: 15.03.20 u 09:55

Crveno-beli od 20. novembra prošle godine do juče promašili su šest penala, a neprecizni su bili Ričmond Boaći dva puta, Tomane, Milan Pavkov, El Fardu Ben i na kraju Radovan Pankov.

Godinu 2019. navijači Crvene zvezde pamtiće po penalima. Prvo zbog one dramatične penal serije u Kopenhagenu posle koje su se crveno-beli našli u plej-ofu za Ligu šampiona, a potom i promašenog jedanaesterca Tomanea u decembru protiv Olimpijakosa kada je Zvezda izgubila šansu da na proleće zaigra u nokautfazi Lige Evrope.

Početak 2020. godine ponovo prolazi u znaku penala, a šut sa ‘bele tačke’ postaje noćna mora za šampiona Srbije. Naime, od 20. novembra 2019. godine do danas crveno-beli su promašili šest penala.

Sve je počelo u osmini finala Kupa Srbije kada je u 58. minutu utakmice protiv Mačve, Ričmond Boaći šutirao pored gola. Novi promašaj 23 dana kasnije u Pireju. Zvezda se borila za proleće u Evropi, a Tomane je je u 42. minutu odapeo u prečku!

Serija promašaja sa penala nastavljena je u Antaliji. Prvo je protiv Arke iz Gdinje u drugom poluvremenu Ričmond Boaći šutirao, ali golman Poljaka odbranio. Srećom, tada se lopta odbila do Bena koji je pogodio. Samo nekoliko dana kasnije novi promašaj protiv Ludogoreca. Ovoga puta novi šuter Milan Pavkov.

Negativan niz sa penala nastavljen je u prolećnom delu prvenstva. Zvezda je prvu šansu sa ‘bele tačke’ imala u prvom kolu nastavka protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Loptu je pred sam kraj prvog dela igre uzeo El Fardu Ben, ali je golman ‘brđana’ izašao kao pobednik.

Crni niz nastavio je juče štoper Radovan Pankov. Momak koji je bio istinski heroj drame u Kopenhagenu kada je postigao dva gola pod prečku, a drugi Zvezdu odveo do dvoboja sa Jang Bojsom. Pankov je uzeo loptu juče protiv Napretka u 26. minutu, želeo da je zakuca po navici pod prečku, ali je lopta završila na okviru gola.

Posle meča ‘Delije’ na društvenim mrežama su bile jednoglasne – NEKA ‘PUCA’ BORJAN!

 

0
0

2 Komentara

  1. Nije čudno što igrači Zvezde ne mogu raelizovati penale, kada oni šutiraju na gol protivnika kao da su igrači iz zonskih liga. Niko od njih nema tehnički izrgrađen udarac. Šutiraju neprecizno i mlako! Vidi se po položajima njihovih tela prilikom upućivanja udaraca, da nemaju tehnički izrađene udarce! Kako su nekada imali izrađene udace Pižon, Zoran Filipović, Pančev, Mihajlović, Piksi, to je nedostižno za današnje igrače Zvezde, na čelu sa “kapitalcima”!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter