0
Domaći fudbal

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

DUŠAN JOKOVIĆ ZA HS: Gol u stilu Ibrahimovića, šteta je ako budemo na „prinudnom“ odmoru

Objavljeno: 15.03.20 u 18:00

„Situacija je takva da moramo da budemo oprezni i izolovani, a nije lako kada nema publike“ , kaže defanzivac Proletera

Kao tinejdžer, Dušan Joković (20) prihvatio je da posle Brodarca ode u LASK iz Linca, koji ga je pozajmio Sesvetama. Imao je dobru sezonu u ekipi iz okoline Zagreba, a to je zapazila letos Lokomotiva.

Došao je na velika vrata, ali kockice se nisu složile i vratio se ponovo u Sesvete, da bi tokom januara odlučio da prihvati poziv Proletera.

– Nisam mnogo vagao, želeo sam promenu posle Hrvatske, a kada sve posle dva mesec izvagam izbor je pogodak u centar. Od starta sam prihvaćen i imam punu podršku kluba i trenera Branka Žigica, kaže za HotSport Joković.

Odradio je potencijalni reprezentativac Srbije tri meča.

– Nije lako, pogotovo nama mlađima da brzo uđemo u sistem kada smo novi. Korak po korak sam se spremao, a svaku priliku iskoristio. Stekao sam pravu sliku, pogotovo posle nastupa sa Partizanom. Jedan od razloga povratka je da budem na oku i selektora i debi za mladu selekciju kod Gorana Đorovića je veliki plus.

FOTO: PRITVANA ARHIVA

Vreme provedeno u komšiluku donelo je dodatno „školovanje“.

– Kvalitet ekipa je sličan, a drugom rangu ima dosta mladih igraca, koji stasaju vremenom za glavnu scenu i dosta njih se odatle preseli u Evropu. Dosta sam naučio i očvrsnuo.

Dobar rad je sinoć naplaćen pogotkom u ubedljivim trijumfom nad Radom.

– Dao sam gol u stilu Ibrahimovića. Dobar prijem na desetak metara, posle kornera i punom je lopta završila u suprotnom uglu. Bila je kruna dobre igre ekipe, a gosti su slomljeni u nastavku, što je nama omogucilo da uplivamo u mirne vode.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ipak, publika nije mogla da uživa u goleadi domaćina.

– Šteta, a još je „gore“ ako mora da se prekine šampionat. Svesni smo da je neophodna solidarnist kao i oprez. Dobili smo savete da budemo kod kuće i čekamo odluke. Tako je i bolje da dođe do odlaganja, nego da moramo bez navijača, kao u pozorištu. Moje je da dalje radim i napredujem.

Planovi su dalje vezani za Novosađane.

– Imam ugovor, a ako bude ponuda na leto klub će odlučiti sa mojim menadžmentom. Ne žurim i ima vremena za novu misiju u Evropi – poručio je na kraju Joković.

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter