in , , ,

ČEKA SE POTVRDA U UTORAK: Srbija ne putuje u Norvešku, Eura neće biti ovog leta!

Saga oko održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu biće okončana do utorka kada će definitivno biti saopšteno šta će se dogoditi sa ovim po važnosti drugim takmičenjem posle Mondijala.

Video konferencija svih 55 članica UEFA biće održana u utorak, a glavna tema sastanka biće predstojeće Evropsko prvenstvo koje je ugroženo pandemijom COVID-19.

Ljudi umiru širom sveta, a najveće žarište za sada je u Evropi u dve zemnlje Italiji i Španiji. Na Apeninima je do sada umrlo 1.441 osoba. Zbog toga će UEFA predložiti da se Evropsko prvenstvo organizuje 2021. godine na leto.

To znači da se baraž za EP ne bi igrao 26. marta. i 31. marta. Još uvek nije poznato kada bi se ti mečevi odigrali, iako bi se kontinentalno prvenstvo odložilo.

Zanimljivo je to da je UEFA pre svega četiri dana iznela stav da pomeranja neće biti, ali je sada svima jasno da će to morati da se dogodi. Podsetimo, EP je planirano da se igra u 12 gradova Evrope, koronavirus hara u svim zemljama, za sada su samo bezbedne Rusija i Azerbejdžan gde je registrovan minimalan broj zaraženih.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POSLE OVOGA NEĆE BITI ONIH KOJI GA NE VOLE: Ronaldo pomaže u borbi protiv korone, evo i kako…

KORONAVIRUS: Stef Kari testiran…