0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PRIRUČNIK ZA MEDIJE: FSS objavio pravilnik za boravak novinara na stadionima tokom pandemije (FOTO)

Objavljeno: 13.03.20 u 16:01

Iako je prvobitno najavljivano da će u Srbiji mečevi biti igrani pred navijačima, to se neće ostvariti. FSS je izdaoo i poseban pravilinik za predstavnike medija.

Naime, ono što je najavljeno jeste pomno praćenje situacije i adekvatno reagovanje, upravo to se i dogodilo, s obzirom da je 31 osoba obolela od koronavirusa FSS je odlučio da po savetu Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja zaključa tribine.

Sa mečeva će moći da izveštavaju srpski novinari, ali će i predstavnici sportske ‘sedme sile’ morati da se pridržavaju posebnog režima tokom boravka na stadionima.

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Ovo je istina o ‘Kovid-19’, kako se dobija, kada se javiti lekaru, kako ga sprečiti…

-Klub domaćin dužan je da organizuje poseban i namenski ulaz za predstavnike medija koji je posebno odvojen od ulaza igrača i predstavnika dveju ekipa.

– Akreditacioni fotografi ne mogu biti postavljeni oko terena, ali mora im biti dodeljen poseban prostor na press tribini i/ili na bilo kojoj drugoj tribini od strane domaćeg kluba.

– Pravo na intervju sa po jednim igračem svake ekipe i trenerima ima samo TV ‘Arena sport’ i oni moraju biti odganizovani pod posebnim uslovima u smislu da igrači i treneri koriste posebne mikrofone koje je prethodno potrebno dezinfikovati i obezbediti dovoljnu udaljenost novinara od igrača i trenera prilikom intervjua.

MILOŠEVIĆ: Testiranje na virus u ponedeljak, igrači su u karantinu! Neminovno je da liga bude prekinuta

– Nisu dozvoljeni intervjui po dolasku igrača na stadion.

– Nema intervjua u mix zonama.

– Na terenu se ne smeju postavljati kamere za fleš intervjue.

– Kamere u svlačionicama nisu dozvoljene pre i posle meča.

– Na kraju meča neće biti održana konferencija za medije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter