0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

POŠTOVANJE PREMA LEGENDI: Prekazi gost prvog čoveka Galate pred veliki gradski derbi (FOTO)

Objavljeno: 13.03.20 u 18:11

Prvi čovek Galatasaraja održao je sastanak sa najboljim fudbalerom strancem u istoriji kluba, a jedna od tema bila je brušenje talenata iz akademije giganta sa Bosfora.

Na Bosforu nema straha od koronavirusa, ali se preduzimaju mere da se zaštite navijači pred veliki nedeljni derbi između Galatasaraja i Bešiktaša. Danas je klub iz Istanbula na čelu sa predsednikom Mustafom Džengizom sa saradnicima ugostio najboljeg stranog fudbalera u istoriji ove ekipe Dževada Prekazija. I posle više od tri decenije od nošenja dresa giganta iz Turske popularni Preki je rado viđen u „svom klubu“.

– Uspon Galatasaraja kao i fudbala u Turskoj krenuo je u moje vreme, a svakim danom žele da budu što bolji. Osvrnuli smo se na aktuelne teme kao i kako da se razvijaju talenti iz sopstvene fudbalske akademije koja ima odlične uslove – kaže Prekazi za HotSport.

FOTO: HOTSPORT

Kroz trenersku fudbalsku radionicu Prekazija u mlađim kategorijama u OFK Beogradu i Partizanu prošli su brojni ekstra talenti.

– Ovde se dosta oslanjaju na skupe i proverene strance. Ulažu se milioni, a sada žele da imaju i svoje projekte i polako dolaze na scenu talenti.

Veliki gradski derbi privlači ogromno interesovanje.

– Polako počinje zagrevanje navijača, a tribine će biti krcate. Očekujem pobedu Galate i nastavak trke za titulu sa Bašakšehirom i Trabzonom – rekao je na kraju Prekazi, koji će imati ulogu specijalnog komentatora za TV gledaoce iz lože i sa terena stadiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter