1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MILOŠEVIĆ: Testiranje na virus u ponedeljak, igrači su u karantinu! Neminovno je da liga bude prekinuta

Objavljeno: 13.03.20 u 14:01

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se u Srbiji igrati pred prisustvom publike usled rasta obolelih odlučeno je da se tribine ipak zaključaju.

Partizan gostuje Voždovcu na ‘krovu’, domaći će biti lišeni podrške publike u borbi protiv favorizovanog protivnika, dok crno-beli neće imati standardan ‘vetar u leđa’. Savo Milošević izašao je pred novinare kako bi najavio meč 26. kola SLS.

JUSTAS LASICKAS: Ne osećamo se prijatno nakon lošeg početka proleća

-Možda nije trenutak da se nasmejemo, ali kod nas nema drastične razlike igra li se sa ili bez publike – našalio se Milošević.

Potom se uozbiljio i govorio je o problemu sa kojim se Srbija i ceo svet suočavaju.

Turska i mi zvanično, nemamo veliki problem sa virusom. Svuda je u okruženju, pitanje je trenutka kad će eskalirati u Srbiji. Svi drugi su igrali fudbal do određenog trenutka, dok broj obolelih nije došao do alarmantne cifre. Mi smo iz nekog razloga poslednji na toj skali obolelih, u skladu s tim se i država ponaša – ističe Milošević.

NENAJAVLJENA KOTROLA: UEFA ‘češljala’ Partizanove knjige ‘evo koji je epilog’

Trener crno-belih svestan je pandemije sa kojom se svet suočava, dodao je da je pitanje kada će takmičenja biti prekinuta.

Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete odgromne mere zaštite i da je problem ozbiljan, što mi govori da će se u jednom trenutku preliti na Srbiju. Teško je predvideti, ali moramo da imamo u vidu da je samo pitanje trenutka kad će i kod nas liga biti prekinuta. To je neminovnost. Osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne samo fudbalska. Teško je u takvim okolnostima fokusirati se na fudbal, kad situacija spolja utiče – poručio je trener tima iz Humske.

Ističe Milošević da Partizan ništa ne prepušta slučaju, te da je ‘Kovid 19‘ ozbiljno shvaćen, a igrači crno-belih biće preventivno testirani u ponedeljak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbi nula! Vaši utisci?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

– Polako svi postajemo zavisni od situacije kad je u pitanju virus. Juče sam odveo ekipu u karantin, kako bih probao da sačuvamo mir u glavama igrača. Za ponedeljak su najavljena tesitranja na virus. Pre četiri dana zabranjeno je da svakom ko nije zasposlen ulaz na Sportski centar ‘Zemunelo’. Ekipa je izolovana, mere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve uzkazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svetu razmišlja na taj način – Dodaje Milošević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter