1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IGRAČI ZVEZDE OSTAJU U KLUBU: Kako će odlaganje reprezentativnih obaveza uticati na kalendar Superlige?

Objavljeno: 13.03.20 u 10:28

Plan ostaje da klubovi budu na pauzi od 22. marta do 4. aprila, ako u narednih nekoliko dana ne dođe do prinudnih promena

Mnogi šampionati u Evropi su ‘zaključani, u naredne dve nedelje, a negde na tribinama neće biti navijača Kod nas su za vikend otvorene tribine i prvenstvo će se igrati po ustaljenom planu i kalendaru.

Preostalo je da se odigraju dva kola pre pauze koja počinje 22. marta, a traje do 4. aprila. U ovom periodu trebalo je da se nadmeću reprezentacije širom planete, ali igrači iz srpskih klubova dobili su obaveštenje da su mečevi otkazani zbog koronavirusa. Miloš Degenek neće imati obaveze u Australiji, Milan Borjan u Kanadi, Ričmond Boaći u Gani…

Redovna pauza za klubove ostaje na snazi, pošto je preporuka da će udar virusa oslabiti povećanjem temperature. Kalendar je tako napravljen da bi sezona trebalo da se okonča 20. maja, što je bila ranija preporuka UEFA. Ipak, neke prinudne promene su moguće narednih dana i čekaće se preporuke lekarskih komisija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter