in ,

FIFA: Klubovi nisu dužni da puste igrače u reprezentaciju!

Koronavirus napravio je opšti kolaps u svetskom sportu, a najviše je čini se uzdrmao fudbal koji ovog leta čeka veliko takmičenje.

Krajem marta reprezentacije širom sveta bi trebalo da igraju prijateljske mečeve. FIFA je danas promenila svoje pravilo i dopustila je klubovima da odbiju da pošalju igrače da igraju utakmice. Sve zbog opasnosti od pandemije koronavirusa.

– FIFA shvata da odigravanje utakmica u pomenutim terminama i u trenutnim okolnostima može da predstavlja potencijalne zdravstvene rizike za igrače i širu javnost. Takođe, sportski integritet utakmica u kojima su određene selekcije oslabljene jer bi ostale bez nekih od najboljih igrača bio bi i te kako ugrožen. Da bi se izbegli nepotrebni zdravstveni rizici, ali i eventualne sportske nepoštenosti, preporuka FIFA je da sve utakmice planirane za mart i april budu odložene – saopštila je Svetska kuća fudbala.

Podsetimo, Srbija bi trebalo 26. marta da gostuje u Norveškoj u polufinalu baraža za EP, ali je domaćin zatražio da se taj meč ne igra. Verovatno i neće, pogotovo posle saznanja da je prvi čovek našeg fudbala Slaviša Kokeza zaražen virusom COVID-19.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OLIMPIJSKE IGRE U MAGLI: Otkazan kvalfikacioni turnir za fudbalere!

BRAVO: Fudbaler Čelsija pobedio koronavirus!