0
Fudbal

fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2020 godine protiv Ukrajine na stadionu Rajka Mitica, Beograd 17.11.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Ukrajine, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2020

UDARNE VESTI: Vlada Norveške sve stopirala, Srbija ne igra baraž meč za EP!

Objavljeno: 12.03.20 u 19:58

Koronavirus je u Norveškoj uzeo maha, a prema poslednjim informacijama Vlada te zemlje je zabranila sve javne skupove do 15. aprila.

Ujedno, to znači da neće biti ni fudbala, a u Oslu je trebalo da se 26. marta igra baraž za plasman na Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije.

Do danas je u ovoj zemlji registrovano čak 736 slučaja zaraženih koronavirusom, a strani mediji pišu da će u utorak UEFA i ozvaničiti da se duel naše i norveške reprezentacije neće igrati u predviđenom terminu. Neizvesno je kada će se uopšte igrati baraž, kao i Evropsko prvenstvo.

– Oslonićemo se na preporuke Zdravstvene organizacije Norveške. Nije u našoj nadležnosti da pomerimo meč planiran za 26. mart. To mora da uradi UEFA. Evropska kuća fudbala će odluke o baražima Lige nacija doneti u utorak, kad će se znati i sudbina završnog turnira Prvenstva Evrope 2020. U skladu s tim ćemo se i ponašati. Kao što svi znaju, trebalo je da igramo 26. marta pred prznim tribinama, ali pratimo situaciju, pomalo je nejasno šta će se desiti, ako se uzme u obzir kako se infekcija širi. UEFA će odlučiti, ona vodi takmičenje. Nijie naše da pričamo šta bismo želeli, a šta ne bismo. Ostaje samo da se povinujemo odlukama vlasti. I da pratimo poruke UEFA, reči su Pala Bjerketveda, generalnog sekretara FS Norveške.

Postoji mogućnost da se utakmica odigra čak i u Beogradu, ali, kako je i Bjerketved rekao – ništa pre utorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter