3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TVIT DANA: Hoće li koronavirus vratiti fudbalere Partizana u borbu za titulu? (TVIT)

Objavljeno: 12.03.20 u 12:55

Koronavirus preti da zaustavi fudbalska prvenstva širom Evrope, ali za sada opasnosti za Superligu Srbije nema.

Serija A je pod velikim znakom pitanja, postoje tri opcije kako da se završi, a jedna je da Juventus i Lacio odigraju finalni meč, jer je bodovna razlika jedan bod, a ostalo je da se odigra meč u Torinu.

Takođe, Bundesliga razmatra da prekine takmičenje, razmišljanje je da se titula dodeli Bajernu, ali je Bavarci ne žele tako. Zato se i u Nemačkoj pominje neka vrsta plej-ofa. Za razliku od Italije je komplikovanije, jer su četiri kluba kandidata za ‘Salataru’ (Bajern, Borusije D, Lajpcig i Borusija M).

Španci su takođe blizu odluke da se prvenstvo prekine, a jedna od opcija za novog šampiona bi bio meč između Barselone i Reala.

Sve te informacije spremno su dočekane na društvenim mrežama u Srbiji. Tako se jedan navijač našalio na račun Superlige Srbije. On se zapitao da li bi se u slučaju prekida prvenstva zbog koronaviursa igralo finale za titulu između prvog (Crvene zvezde) i drugog (Partizana).

Naravno, duhoviti tviteraš se našalio na bodovnu razliku između prvog i drugog, a ona je 11 bodova.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. Da za vreme bombardovanja Partizan bio prvak 14 kola pre kraja a bodovna razlika bila mizerna a Zvezda ima ogromnu prednost pa prema tome Zvezda prvak apsolutno

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako bi zbog COVID-19 sirom Evrope sampionati bili prekinuti, UEFA bi trebala da donese dekret koji bi vazio ,naravno, za sve njene clanice. U svakom slucaju,potpuno je sigurno da bi doslo do ogromnog problema jer bi kalendari svih takmicenja bili u potpunom haosu. Jedino resenje je neki skraceni pleyoff ili samo jedan finalni mec kad se sve „smiri“. AKo prvenstva budu izgubila 4-5 termina, a opet je sve neizvesno u vezi sa pandemijom, jedina suvisla stvar je ili mini pleyof ili samo finalni mec, sa prednoscu domaceg terena trenutno vodecem timu u ligi. Sto se evropskih takmicenja tice( UEFA, FIBA,ULEB, itd) ona bi mogla da se odloze za dvadesetak dana i da se kasnije regularno zavrse.Olimpijada bi morala da se pomeri za narednu godinu, nema druge!
    Divim se velikom Bayernu! Svaka im cast, oni ne zele titulu koju nisu osvojili! To je KLUB-SILA!
    Ako bih se ja pitao, u slucaju da evropska vladajuca sportska tela donesu jedinstvenu odluku za sve nacionalne sampionate, naravno to bi se ispostovalo, a znajuci nas ,to je za nas najbolje! Ako se to bude dalo na volju savezima, to bi u nasim balkanskim birtijama izazvalo opsti haos. VIdeli smo kako je Covic reagovao na samo glasno razmisljanje Mijailovica!
    I kao konacni moj skromni zakljucak- neka se odigra samo plejof 4 ekipe sa samo po jednim mecom (bez uzvratnih) uz prednost domaceg terena bolje plasiranih na trenutnoj tabeli,polufinale i finale, i to je to.
    Mora se doneti takva odluka, u smislu neka odluka, jer je ovo ipak jedinstvena situacija.Duboko sam uveren i ubedjen da je ovo i sportski a i sa zdravstvenog stanovista najbolja solucija!
    Ipak, da sacekamo npr Serie-A i ostale velike lige….da vidimo sta ce one odluciti.

    0
    0
    Odgovori
  3. Stranci su neiskusni u novonastaloj situaciji , za razliku od njih mi smo imali prekid prvenstva u martu 1999 g kada je tadasnji lider proglasen za prvaka . Prosto

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter