0
Evrokupovi

LE: Leverkuzen slavio u Glazgovu, promašeni penali obeležili meč u Volfsburgu (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.20 u 22:59

Leverkuzen i Šahjtor su slavili, remi Olimpijakosa i Vulverhemptona.

Utakmica odigrana na „Karaiskakis“ stadionu u Atini okončana je bez pobednika, 1:1. Crveno-beli iz grčke prestonice tokom većeg dela meča bili su sa igračem manje, jer je u 29. minutu isključen defanzivac Semedo, ali im to nije smetalo da golom El Arabija početkom drugog poluvremena stignu do prednosti. Ipak, gosti su uspeli da iskoriste prednosti igrača više i izjednače samo nekoliko minuta kasnije, a strelac je bio Neto.

Bajer iz Leverkuzena sjajnom igrom obezbedio je dva gola zalihe pred utakmicu na svom stadionu, na gostvanja u Glazgovu. Popularni „farmaceuti“ do prednosti su stigli golom Haverca krajem prvog poluvremena, da bi na 2:0 povisio Aranguiz u 67. minutu. Nadu domaćinu daje Edmundson pogotkom glavom u 75. minutu, ali sve snove navijača Rendžersa da ekipa Stivena Džerarda može do izjednačenja srušio je Leon Bejli dva minuta pre kraja regularnog dela meča.

Dva promašena penala obeležila su utakmicu između Volfsburga i Šahtjora, a gosti iz Ukrajine su na kraju ipak uspeli da trijumfuju. Moraeš donosi rano vođstvo Šahtjoru, da bi nešto kasnije Kovalenko bio neprecizan sa 11 metara. Ništa precizniji nije bo ni napadač „vukova“ Veghorst, ali Nemci ipak stižu do izjednačenja početkom drugog poluvremena preko Brekala. Ukrajinci su nastavku pružili bolju igru, koja je krunisana pogotkom Antonina posle odbitka.

LIGA EVROPE – 1/8 finala

Bašakšehir – Kopenhagen 1:0 (0:0)
(Višća 89pen)
Ajntraht F. – Bazel 0:3 (0:1)
(Kampo 27, Bua, Frei)
LASK – Mančester j. 0:5 (0:1)
(Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+2, Pereira 90+3)
Olimpijakos – Vulverhempton 1:1 (0:0)
(El Arabi 54 – Neto 67)
Rendžers – Leverkuzen 1:3 (0:1)
(Edmundson 75 – Haverc 37pen, Aranguiz 67, Bejli 88)
Volfsburg – Šahjtor 1:2 (0:1)
(Bruks 45 – Moraeš 17, Antonio 73)

ODLOŽENO: Sevilja – Roma, Inter – Hetafe

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter