0
Evropske lige

FOTO: HOTSPORT

NEMCI RAZMATRAJU PREKID PRVENSTVA: Hoče li Bajern prihvatiti poklonjenu titulu?

Objavljeno: 11.03.20 u 20:03

Nemački fudbal drastično se promenio nakon što je prvi slučaj koronavirusa zabeležen kod tamošnjih sportista.

Zato je Udruženje profesionalnih fudbalskih klubova (DFL) zajedno sa Fudbalksi savezom Nemačke (DFB) krenulo sa analizom celokupne situacije. U ovom trenutku ne razmatra se suspendovanje prvenstva, ali ne isključuju takvu mogućnost, ili čak prekid prvenstva u slučaju da se epidemija ozbiljnije proširi.

SVI IGRAČI TESTIRANI NA KORONA VIRUS: Vlasnik Olimpijakosa izneo rezultate

Renomirani Bild danas je izveštavao o stanju u državi, odnosno kako je celokupna situacija povezana sa fudbalom, podvukli su paralelu sa hokejaškim prvenstvom gde će četiri prvoplasirana učesnika igrati u Ligi šampiona, a prvaka nisu proglasili.

Predstavnici 36 klubova Bundeslige i Cvajte u ponedeljak bi trebalo da se sastanu kako bi odlučili šta dalje.

Ono što važi danas, ne mora da znači da će važiti sutra, ili kroz nekoliko dana. Situacija je konfuzna, ništa ne može da se planira – Kaže neimenovani izvor Bilda blizak Udruženju klubova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U Italiji bez publike u Seriji A u narednih mesec dana.Sve utakmice igraće se bez prisustva publike do 3. Aprila,zbog koronavirusa…. 😷

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

U ovom trenutku sigurno je da će narednog vikenda mečevi biti igrani bez prisustva publike. Dok je Bavarska pokrajina donela odluku da se zaustave svi događaji do 20. aprila. U najboljem slučaju, biće igrani bez prisustva publike.

Bild navodi da bi najgora opcija za sve bila završetak sezone u Martu, ali ni to nije isključeno. Takođe navode informaciju pozivajući se na dobro obaveštene izvore da Bajern kao lider prvenstva ne bi prihvatio poklonjenu titulu, ali bi redosled četiri prvoplasiranihh timova morao da se proglasi validnim za narednu sezonu Lige šampiona i Lige Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter