COVID-19 hara Italijom i fudbal je sada pod velikim znakom pitanja, toliko da se razmišlja o tome da se Serija A prekine.

Koronavirus seje smrt na ‘čizmi’. U poslednja 24 sata umrlo je 168 osoba. Tako se crni bilans od pojave virusa popeo 631. Sada je FS Italije poručio da se Serija A možda neće ni završiti.


Predsednik Serije A Frančeskoi Gireli potvrdio je danas da postoji mogućnost da se prvenstvo prekine ako se epidemija COVID-19 ne smiri. Svi se nadaju da će lepšim vremenom i sam virus izumreti, ali za sada haos vlada u Italiji.

Svi mečevi otkazani su do 3. aprila, a veliko je pitanje i da se epidemija koronavirusa smiri da li bi moglo sve da se odigra do 24. maja, kada bi reprezentacije trebalo da počnu prirpeme za Euro 2020. Italijani se nadaju tome da bi UEFA mogla da odloži EP, ali to nije realno.

Zato su na stol stavljene tri opcije. Prva je da Italija nema šampiona za sezonu 2019/2020. Druga je da se kao u Jugoslaviji za vreme bombardovanja napravi presek i šampion bi bio Juventus. Ipak, ‘stara dama’ ima samo bod više od Lacija, a ostalo je da se odigra međusobni duel u Torinu. Nema šanse da bi prvi čovek Lacija Klaudio Lotito to tek tako prihvatio.

Treća opcija je da se šampion odluči u plej-ofu, dok bi plej-aut bio presudan u borbi za opstanak ili ispadanje u Seriju B.

Nož i pogača su u rukama koronavirusa, a ljubitelji fudbala u Italiji, ali i šire se nadaju padu snage COVID-a 19.