1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

KUP SRBIJE: Bljesak mladog Pavlovića, Partizan se protiv drugog tima Spartaka prošetao do četvrtfinala (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 10.03.20 u 20:05

U odloženom meču osmine finala Kupa Srbije, Partizan je u Humskoj pobedio Spartak iz Subotice 4:0 (1:0).

Savo Milošević bio je primoran da promeša karte zbog povreda igrača, ali je napravio apsolutni pogodak kada je rešio da u startnih 11 uvrsti mladog plejmejkera Lazara Pavlovića. Taletnovani vezista mu je vratio sa dva gola, jednim za TV špice.

Sa druge strane Spartak je u Beograd došao sa drugim timom, očigledno se četa trenera Gaćinovića unapred predala. Na kraju velikih 4:0 za crno-bele.

Partizan je od prvog minuta krenuo agilno. Već u 4. minutu je šut Pavlovića odbranio Dokić. Sedam minuta kasnije nova šansa za talentovanog vezistu i ponovo je golman Spartaka izašao kao pobednik. U 17. minutu Asano je napravio solo akciju, ali je njegov šut lako zaustavio Dokić. U 22. minutu Vitas je sjajno uposlio Asana, ovaj uleteo u kazneni prostor i sa peterca šutirao u situaciji jedan na jedan sa golmanom, ali je Dokić pobedio.

U 25. minutu spasa za Spartak nije bilo. Miletić je centrirao sa desne strane, odbrana Spartaka je loše intervenisala, lopta je stigla do Pavlovića, ovaj je tukao iz prve i uz pomoć štopera gostiju Milanovića pogodio – 1:0. Japanca baš nije hteo gol, u 33. minutu dobio je sjajan pas od Pavlovića, ali je Dokić opet intervenisao. Dva minuta kasnije novi zicer je imao Pavlović, ali je Dokić opet bio pobednik.

Partizan je do drugog gola došao već na startu drugog dela igre. Matić je izašao jedan na jedan sa Dokićem, ovaj po navici odbranio, ali se sada lopta odbila do štopera Milanovića i to je bio autogol – 2:0.

U 56. minutu je stigao treći pogodak. Marković je ubacio loptu na peterac sa desne strane, jedan od defanzivaca Spartaka je izbio na ivicu kaznenog prostora, a mladi Pavlović je zakucao sa 16 metara u mrežu – 3:0.

Partizan je u 62. minutu postigao četvrti gol. Brežančić je centrirao, odbrana Spartaka je odbila loptu, Šćekić je pokušao da šutira, nehotično asistirao do Matića, ovaj nije bio u ofsajdu i sa nekoliko metara je postigao gol – 4:0.

Mladi Stevanović dobio je šansu u drugom poluvremenu, a do gola je mogao u 72. minutu, ipak okliznuo se i lopta je otišla preko gola. Još jedno dete Partizana dobilo je šansu od Save Miloševića, reč je o Lakčeviću, a on je u 78. minutu šutirao, a Dokić odbranio. U 89. minutu Partizan je postigao peti gol preko rezerviste Ivanovića, ali je on poništen zbog faula. Na kraju 5:0.

FOTO: FK Partizan

Partizan se tako našao u četvrtfinalu Kupa Srbije gde su još Crvena zvezda, Vojvodina, Čukarički, Radnik Surdulica, Inđija, Radnički Niš i Mladost iz Lučana.

PARTIZAN – SPARTAK 4:0
/L. Pavlović 25, 56, Asano 48, Matić 62/

Beograd.
Stadion: FK Partizan.
Sudija: Petar Piper.

Partizan: N. Stevanović – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 59. F, Stevanović), L. Pavlović, Asano (od 66. Lakčević) – Matić (od 66. Ivanović).

Spartak: Đokić – Ivančević, Vujanović (od 50. Bijelović), Vidaković, Milanović – Leal, Baić (od 59. Šormaz), Vidović, Milutinović, Jovanović – Milić (od 71. Đurasović).

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter