0
Evropske lige

NEMANJA VIDIĆ POSLE SJAJNIH PARTIJA IMENJAKA MATIĆA: Pouzdan je, odgovoran, ne luta!

Objavljeno: 09.03.20 u 12:54

Mančester junajted pobedio je juče Mančester siti 2:0, a jedan od najbolje ocenjenih igrača kod ‘crvenih đavola’ bio je Nemanja Matić.

Čudni su putevi fudbalski, to je najbolje ove sezone na svojoj koži osetio Nemanja Matić. Od precrtanog momka kog se treba osloboditi, došao je do jednog od najbolje ocenjenih igrača u ligi. O usponu srpskog reprezentativca prvo je govorio pomoćnik Olea Gunar Solskjera, Majk Filan.

– Sjajno pozicioniranje, čitanje igre. Odigrao je sjajnu utakmicu protiv Sitija – rekao je Filan.

Ipak, najviše hvale na račun Nemanje Matića sipao je imenjak i legenda kluba sa ‘Old Traforda’ Nemanja Vidić.

– Ne možete da procenite kakav je karakter svakog fudbalera van terena, ali kad vidite šta radi na terenu onda vam je jasno kakva je ličnost Nemanja Matić. Prvo, koliko je smiren. Takav je i van terena. A to je vrlina, jer će na velikim utakmicama svaki igrač u jednom trenutku biti pod pritiskom. Dalje, Nemanje je inteligentan u smislu da fudbal igra glavom. Pouzdan je i odgovoran takođe, ne luta… Za igrača te visine (194 centimetara, prim.aut) tehnički je veoma dobar, uvek traži loptu i stalno je gura napred… A ta njegova visina je dosta korisna, kao štit ispred obrane – rekla je ‘Stena’ za ‘South China Morning Post’.

Nemanja Matić je smiren i razmišlja samo o timu, ne o individualnim priznanjima.

– Pobeda koja mi je veoma draga, ali… Još nismo među četiri tima u Engleskoj, a mi moramo tamo biti. Znamo šta nam je cilj, TOP četiri ili osvajanje Lige Evrope – poručio je Matić.

Srpski vezista je posebno dobrom ocenio saradnju sa novajlijom Brunom Fernandešom i Fredom.

– Moje je da uvek dam sve od sebe na terenu. Nebitno kako igramo. Naravno da ćete ljudi kritikovati kada gubiš, ali ja sam uvek koncetrisan. Znam da će bolja vremena doći… Sad je tu Bruno Fernandeš, kvalitetan igrač, kao i ja, igrao je u velikom klubu u Portugaliji pre no što je došao u Englesku. Pokazao je odmah da je spreman da igra za Junajted, njegova želja za pobedom je očigledna. Sa Fredom se dobrom razumemo, znamo gde je čija pozicija – zaključio je Matić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter