0
Domaći fudbal

Fudbaleri Voždovca sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije utakmicom 25. kola u kojoj gostuju ekipi Inđije na gradskom stadionu.

VOŽDOVAC GOSTUJE INĐIJI: Koković – ‘Ova utakmica je test našeg karaktera!’

Objavljeno: 07.03.20 u 13:40

Fudbaleri Voždovca sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije utakmicom 25. kola u kojoj gostuju ekipi Inđije na gradskom stadionu.

Nakon prva četiri prolećna kola u kojima nije osvojen niti jedan bod, vreme je da ‘zmajevi’ krenu da pobeđuju, i osvoje prve bodove u drugom delu sezone, a Inđija koja se bori za opstanak i kojoj je svaki bod vredan igranja u Superligi naredne godine može biti jako neugodan rival.

Opet, sa druge strane i Voždovcu su preko potrebni bodovi u onome što se sada pretvorilo u borbu za plej of, jer samo jedan bod deli Voždovac od Mladosti iz Lučana koji su na 9. mestu tabele, dok je Voždovac na 8. mestu koje garantuje mesto u doigravanju za gornji deo tabele.

Šef stručnog štaba Rade Koković kratko je najavio sutrašnji duel sa Inđijom rekavši da ovo gostovanje dolazi u jako teškom momentu za Zmajeve.

– Nemamo šta da krijemo, nalazimo se u teškom momentu i u lošoj seriji rezultata i ovaj meč nam dolazi u jako nezgodno vreme. Gostujemo ekipi koja na svom terenu uzima bodove favoritima i koja jako dobro kao domaćin. Uslovi za igru u Inđiji su specifični zbog terena, a oni su na to navikli i to može biti njihova velika prednost. Bilo kako bilo, nas očekuje ozbiljan test našeg karaktera i pokušaćemo da ozbiljnim takmičarskim pristupom prekinemo loš niz koji smo napravili. Kadrovska situacija se nije mnogo promenila u odnosu na poslednja tri meča, i dalje imamo problema sa brojnim povredama ključnih igrača, ali ne želim da u tome tražimo alibi. Ko god da sutra izađe na teren mora da pokaže zbog čega nosi dres Voždovca – jasan je Koković.

Stameni štoper Voždovca Nenad Cvetković takođe ističe da ‘zmajeve’ očekuje težak meč na terenu na kojem se najbolje snalaze upravo domaći igrači Inđije.

– Nismo navikli na loše rezultate sa obzirom na prvi deo sezone u kojem smo igrali jako dobro, te mislim da je vreme da se konačno vratimo u naš ritam i počnemo da pobeđujemo. To neće biti nimalo lako ostvariti protiv ekipe Inđije kojoj bodovi trebaju za opstanak i koja je uspela da na svom terenu „skine“ bodove favoritiima kao što su TSC i Crvena zvezda. Već dva puta smo igrali sa njima ove sezone, i poznajemo dosta dobro njihovu ekipu, pogotovo jer su tamo i Purtić i Krasić koji na pozajmici iz Voždovca, tako da se dobro spremamo sa stručnim štabom i želimo da se vratimo na pobednički kolosek – jasan je Cvetković.

Golman Voždovca i mlade reprezentacije Srbije Marko Ilić je svestan da lako može da zavara pozicija Inđije na tabeli, ali ne sumnja u sebe i saigrače koji će dati sve od sebe da u nedelju osvoje jako važne bodove.

– Ne bih da zvuči kao kliše, ali zaista nas očekuje teška utakmica u Inđiji. Mislim da ne zaslužuju poziciju koju zauzimaju na tabeli, i to je ekipa koja igra jako dobro na svom terenu, to smo videli u meču protiv Crvene Zvezde i TSC-a. Na nama je da pokažemo karakter ekipe. Zajedno smo napravili loš niz, zajedno ćemo ga i prekinuti. Atmosfera u ekipi se nije pokvarila, naprotiv. Imamo veliku želju da pokažemo svima da je ovo i dalje ekipa koja je igrala fantastično u prvom delu takmičenja i jedva čekamo nedeljni meč u Inđiji – završava mladi golman Voždovca.

‘Zmajevi’ se u nedelju sa ekipom Inđije sastaju na gradskom stadionu u Inđiji i to u okviru 25. kola Superlige Srbije, a početak meča je planiran za 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter