0
Domaći fudbal

LALATOVIĆ: Čović uneo živost! Nenad Milovanović je jedan od najboljih trenera u Srbiji!

Objavljeno: 07.03.20 u 19:59

Posle pobede njegovog tima protiv Mladosti, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je očekivao tešku utakmicu, te da je Nemanja Čović svojim ulaskom uneo živost u igru crveno-belih.

Vojvodina je danas pobedila Mladost rezultatom 2:1 (0:0), u 25. kolu Super lige Srbije.

Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri po nimalo lakom terenu, koji je bio pod blatom i zato je bilo jako teško kontrolisati loptu i uspostaviti pas igru. U prvom poluvremenu, Mladost se bolje snašla od nas, jer su se vratili u blok na 30 metara od svog gola i igrali čovek na čoveka, pritom su bili čvršći od nas, a po ovakvom terenu je lakše braniti se nego napadati. Dobijali su duele, a iz jedne polukontre, kada je njihov vezni igrač dao dobar pas, izašli su sami ispred Rockova, koji nas je stvarno spasao od toga da Mladost povede 1:0 – kaže Lalatović.

Crveno-beli su do pobede došli zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

Naša ekipa je u drugom poluvremenu bila mnogo bolja i agresivnija, počeli smo da dobijamo duele, a mislim i da je Čović uneo dosta živosti. Napravio sam dobru rotaciju time što sam Bojića poslao levo, a Vukadinovića sa leve prebacio na desnu stranu. Ispostavilo se da je, posle centaršuta Andrića, Čović sjajno utrčao u prazan prostor, što je inače njegova karakteristika, a potom bukvalno zakucao loptu u gol. Nakon toga, Vukadinović je svojim individualnim kvalitetom predriblao njihovog igrača i fenomenalnim šutem poslao loptu „u 90“ – ističe Lalatović.

Ipak, kada se činilo da će Voša mirno meč privesti kraju, Mladost je uspela da smanji rezultat.

– Mladost je imala svoje šanse koje nije iskoristila, a gol nam je dala onako kako ne smemo da ga primimo. No, to je fudbal i greške se dešavaju, a Rockova moram da pohvalim za dve situacije u kojima nas je spasao. Nije nimalo lako doći do bodova protiv čvrste ekipe Mladosti, pogotovo kad znate kako oni igraju i pritom imamo imperativ pobede, jer hoćemo Evropu. U prolećnom delu sezone, Vojvodina je uzela najviše bodova, više i od Zvezde, Partizana, TSC-a… Da se gleda samo drugi deo sezone, bili bismo prvi na tabeli, a to je sve zasluga mojih igrača i njihovog kvaliteta, dobrog rada i dobre atmosfere. Jako sam ponosan na svoje momke – kaže Lalatović.

U narednom kolu, Vošu očekuje vojvođanski derbi protiv Spartaka u Subotici.

Ovo je naša četvrta pobeda iz pet utakmica i zato sve čestitke, samo tako treba da nastavimo. Ovu utakmicu stavljamo u arhivu i već se okrećemo derbiju protiv Spartaka, posle čega nas čeka derbi protiv Čukaričkog, pa idemo na teško gostovanje u Ivanjicu, tako da imamo zaista težak raspored. Mog velikog prijatelja Neška Milovanovića sam video na tribinama i ovom prilikom bih ga pozdravio, te mu poželeo da se što pre vrati na klupu Mladosti ili nekog drugog kluba, jer on nedostaje Super ligi, gde je jedan od najboljih trenera. Njemu i Mladosti želim sve najbolje – izjavio je Lalatović.

Utakmica između Spartaka i Vojvodine u Subotici igraće se u subotu, sa početkom u 16 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter