0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

MILJAN VUKADINOVIĆ: Neka padne Mladost za Vošin 106. rođendan!

Objavljeno: 06.03.20 u 09:40

U 25. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana.

Posle dve uzastopne pobede protiv Radničkog i Voždovca, navijači „stare dame“ se nadaju da bi crveno-beli protiv tima iz Lučana mogli da dođu do trećeg trijumfa zaredom.

Igrač koji se na prethodna dva meča izuzetno istakao svojim učinkom jeste Miljan Vukadinović (27), koji je protiv Radničkog postigao najlepši pogodak u tom kolu, a protiv Voždovca je, postignutim golom i asistencijom, zaslužio epitet najboljeg igrača minulog kola Super lige Srbije.

– Lično, očekujem vrlo zanimljivu utakmicu protiv Mladosti, pošto su i oni, baš kao i mi, u nekoj serijici pobeda i pritom se bore za plej-of. Nadam se da će nas vreme poslužiti i da će biti dobri uslovi za fudbal, kako za nas igrače, tako i za gledaoce. Naravno, iako ništa unapred ne mogu da obećam, naš cilj je svakako pobeda, a optimizam po tom pitanju zasnivam na jako, jako pozitivnoj atmosferi i hemiji koja postoji unutar naše ekipe. Imamo naš cilj ka kojem sigurno koračamo, ali na tom putu ne sme biti potcenjivanja nijednog protivnika, a pogotovo ne Mladosti, koja je nedavno na svom terenu pobedila Čukarički. Oni će sigurno biti vrlo motivisani i borbeni na našem stadionu, ali s druge strane, mi imamo kvalitet i siguran sam da ćemo ga pokazati – kaže Vukadinović.

Svoj učinak na prethodnim utakmicama on ne želi da stavlja u prvi plan, već ističe jedino dobru igru čitave ekipe.

– Ne bih to označavao kao neko moje umeće, već više kao zaslugu čitavog tima za rezultate koje smo ostvarili, te za sve što sam do sada postigao veliku zahvalnost dugujem svojim saigračima. Gol koji sam postigao protiv Radničkog mi je bio izuzetno drag zbog toga što je bio moj prvenac u dresu Vojvodine, pritom postignut na „Karađorđu“, te ću ga sigurno pamtiti čitavog života. Takođe, rezultat je u tom trenutku bio 1:0, pa iako Radnički nije imao neke velike šanse, taj pogodak nas je ipak smirio i omogućio nam da meč mirno privedemo kraju. Protiv Voždovca sam imao gol i asistenciju, pošto sam najpre ja asistirao Bojiću, pa potom on meni, ali opet ponavljam da do pobede ne bismo došli da čitava ekipa nije odigrala dobro. Mi utakmice ne dobijamo ničijim individualnim potezima, već isključivo dobrom timskom igrom – napominje Vukadinović.

Ipak, svojim potezima i igrama, on je za kratko vreme pridobio simpatije navijača, za koje se nada da će sutra u velikom broju dođu da podrže Vojvodinu, dan nakon što klub obeležava svoj 106. rođendan.

– Na prošloj utakmici na „Karađorđu“ protiv Radničkog, bilo je jako loše vreme, pa zato i kažem da se nadam da će ovoga puta uslovi biti mnogo bolji. Protiv Mladosti se igra u subotu, od 16 sati, a mislim da ovaj tim i generalno ovaj klub zaista zaslužuje da ima veliku podršku navijača, iako ne kažem da dobre podrške nije bilo i do sada. Eto, i na utakmici protiv Voždovca, navijači su došli da nas podrže i mnogo im hvala na tome. Ja sam prvi koji voli kad vidi pune tribine i kad čujem da publika aplauzom nagradi svaki naš dobar potez, jer ta energija koja dolazi sa tribina te prosto nosi i gura te da pružiš i više od svog maksimuma. Nadam se da će navijači doći u velikom broju i da će biti uz nas od početka do kraja meča, bez obzira na to šta se dešava na terenu, iako sam uveren da, uz njihovu pomoć, ne postoji rival koga ne možemo da savladamo – rekao je Vukadinović.

Zbog parnih žutih kartona, za Vojvodinu sutra neće moći da nastupi desni bek Aranđel Stojković, a početak utakmice je zakazan za 16 časova, pri čemu će ulaznice moći besplatno da se preuzmu na blagajnama. Ulaznice za zapad preuzimaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), ulaznice za istok preuzimaće se na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana „Ognjište“), dok će se ulaznice za sever preuzimati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, sat i po vremena pre početka utakmice.

FOTO: FK Vojvodina/Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter