0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

DRAGAN ANIČIĆ: Kada Zvezda dolazi u Šabac svi uživaju, samo mene boli glava!

Objavljeno: 06.03.20 u 15:40

Mačva se grčevito bori za opstanak u Superligi Srbije, a sutra je čeka veoma težak meč protiv lidera prvenstva ekipe Crvene zvezde.

Praznik fudbala je sutra u Šapcu. U goste Mačvi stiže lider prvenstva i branilac titule Crvena zvezda. Trener Šapčana Dragan Aničić je istakao da crveno-belima nije najpametnije pretiti, ali da se ne treba ni predati.

– U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan, svi uživaju publika, novinari, igrači… Samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, jer nemaju šta da izgube. Međutim, ja to ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas, ali uvek postoji način da im se suprostavite – rekao je Dragan Aničić.

Iskusni stručnjak smatra da je Dejan Stanković svojim dolaskom Zvezdi uneo neku novu energiju.

– Sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipu. Oni su sada jedan dobar spoj mladosti i iskustva i trenutno su najjači u Srbiji. Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona i u nekom figurativnom smislu oni su kao klub tenk za nas, a mi smo realno goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog ko je u tenku, ali se dešava. Treba strpljenja, pameti i da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti u ovom trenutku, da damo iznad maksimuma. Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Trebaće nam i mnogo srece. Mi moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo i u subotu pokazati da rastemo iz meča u meč – istakao je Aničić.

Pretnja po crveno-bele biće pozjamljeni napadač Partizana u redovima Mačve Petar Gigić.

– Svi kažu da su ovakvi susreti najlepši, ali za igrače nisu i najlakši jer smo trenutno u nezavidnoj rezultatskoj situaciji. Optimista sam i mislim da ukoliko budemo ponavljali stvari iz prethodnih nekoliko utakmica, da imamo pravo da se nadamo i da možemo ostvariti povoljan rezultat. Pozivam ovom prilikom publiku da u što većem broju ispune tribie, da Šapcani budu uz svoj gradski klub, jer nam je u ovom periodu, njihova energija i podrška od velikog značaja – istakao je Gigić.

Utakmica između Mačve i Crvene zvezde igra se u subotu od 16 časova na ‘Gradskom stadionu’ u Šapcu.

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter