0
Domaći fudbal

MARKO ILIĆ: Dres reprezentacije je čast!

Objavljeno: 05.03.20 u 12:20

Marko Ilić u tekućoj sezoni brani u životnoj formi i u nekoliko navrata je pokazao da izrasta u golmana koji može da na svojim plećima nosi klub, kao i mladu reprezentaciju Srbije.

Prošla godina donela je i debitantski nastup za mladu reprezentaciju u kojoj je pobrao pohvale i strane stručne javnosti za partije koje je pružao.

Pokazao je Ilić da je njegov dolazak iz Vojvodine leta 2018. godine bio pravi potez Voždovca i fenomenalno ulaganje u budućnost kluba. Od jednog od najperspektivnijih golmana u prošloj sezoni, Ilić je postao definitivno jedan od najboljih golmana Superlige ove sezone.

Ilić je svestan i koji faktori su uticali na to da za kratko vreme „nadođe“ i započne ostvarivanje svog potencijala.

– Predan rad je suština svega, kao i rad sa sjajnim trenerima, kako u klubu sa Predragom Miljkovićem tako i u reprezentaciji sa Miljanom Vesićem. Takođe klub je imao poverenje u mene i video da zaista mogu da napredujem, tako da sam zahvalan i za priliku koja mi je pružena u delikatnom momentu. Neke stvari jednostavno moraju da se poklope i same od sebe, i za sada sve ide zaista u najboljem mogućem smeru. Stariji igrači u klubu takođe pomažu da se ostvarimo mi mlađi i pokažemo potencijal. Svestan sam toga koliko vredim, ali sam čvrsto sa obe noge na zemlji, zahvalan za sve prilike i spreman da radim još jače i bolje. – počinje Ilić razgovor za klupski sajt.

Mesto prvog golmana mlade reprezentacije došlo je kao logičan sled događaja nakon svega što je Ilić pokazao u dresu Voždovca.

– Dres reprezentacije je velika čast, i poseban osećaj. Privilegija je predstavljati svoju zemlju i trudim se da ne izgubim to iz vida. Odigrali smo u ovom kvalifikacionom ciklusu šest mečeva ali mislim da nismo pokazali svoj maksimum. Na proleće nećemo igrati kvalifikacione utakmice već samo prijateljske u kojima možemo da se dobro uigramo za septembar i ispoštujemo principe koje je ispred nas postavio selektor Ilija Stolica.

Iako su tokom prvog dela sezone Zmajevi bili jedno od najvećih iznenađenja, a Ilić jedan od najbolje ocenjenih golmana naše Superlige, drugi deo takmičenja doneo je teže dane za Zmajeve koji će nakon četiri vezana poraza već u nedelju pokušati da u meču sa Inđijom osvoje ceo plen i mirnije uđu u završnicu takmičenja i osiguraju mesto u plej ofu.

Mladi Ilić je svestan da lako može da zavara pozicija Inđije na tabeli, ali ne sumnja u sebe i saigrače koji će dati sve od sebe da u nedelju osvoje jako važne bodove.

– Ne bih da zvuči kao kliše, ali zaista nas očekuje teška utakmica u Inđiji. Mislim da ne zaslužuju poziciju koju zauzimaju na tabeli, i to je ekipa koja igra jako dobro na svom terenu, to smo videli u meču protiv Crvene Zvezde i TSC-a. Na nama je da pokažemo karakter ekipe. Zajedno smo napravili loš niz, zajedno ćemo ga i prekinuti. Atmosfera u ekipi se nije pokvarila, naprotiv. Imamo veliku želju da pokažemo svima da je ovo i dalje ekipa koja je igrala fantastično u prvom delu takmičenja i jedva čekamo nedeljni meč u Inđiji. – završava mladi golman Voždovca.

Zmajevi se u nedelju sa ekipom Inđije sastaju na gradskom stadionu u Inđiji i to u okviru 25. kola Linglong Superlige Srbije, a početak meča je planiran za 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter