0
Domaći fudbal

ALBANCI PRETE: Samo dovedite Partizan na Kosovo…

Objavljeno: 03.03.20 u 11:55

Sportski direktor Fljamuntarija Arbinor Morina najavio je međunarodni turnir koji bi mogao da se organizuje u čast pokojnog predsednik FS Kosova Fadilja Vokrija, a na koji bi navodno bio pozvan Partizan.

To je izazvalo zemljotres u Srbiji, ali i u njenoj autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji. Pobunili su se navijači okupljeni oko grupe ‘Plisat’ koji podržavaju Prištinu. Oni su otvoreno zapretili da neće dozvoliti gostovanje Partizana na okupiranoj od Amerike i NATO saveznika južnoj srpskoj pokrajini.

– Sportski direktor FK Fljamurtari pozvao je srpski klub FK Partizan da učestvuje na turniru u čast Fadilja Vokrija, koji će se održati na stadionu u Prištini. Dotični je zaboravio rat iz ’99. godine, zaboravio je dečake i devojke žrtvovane za ovu zemlju, na veterane, invalide, nestale i sve ono što je nama učinila Srbija pre 20 godina. Umesto da nostalgijom ispunite Jugoslaviju, apelujemo na organizatore da pozovu albanske klubove iz Tirane, Skadra, Korče, Tetova, Skoplja, Dibre, Malezije… Osim što ćete u Prištini okupiti različite delove Albanije, promovisaćete i albanske klubove i povećati broj gledalaca na stadionu, što je nedostajalo poslednjih godina. Ne lečite komplekse inferiornosti prevazilazeći nacionalni kompleks. Niste više emancipovani ako se ponizite pred Srbijom posebno pred klubovima koji promovišu rasizam protiv Alabanaca kao što je to slučaj sa Partizanom. Molimo vas, ne iskušavajte naše strpljenje – piše u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter