8
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS ANALIZA: Ne zovite više navijače na derbi, jer vam na ovakav fudbal neće doći! (FOTO)

Objavljeno: 02.03.20 u 09:50

U dugoj istoriji najveće svetkovine srpskog fudbala dobili smo najlošiji ‘večiti derbi’, posle kog su navijači mogli da konstatuju da su izgubili dva sata života i gledali fudbalski zločin koji traje.

Ponadala se publika da će najzad gledati fudbal, pa je skoro 40 hiljada duša pohrlilo na naš najveći stadion. Nadali su se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu da će sa jedne strane gledati ofanzivni Partizan na koji smo navikli dolaskom na klupu Save Miloševića pre godinu dana, sa druge mnogo bolju Crvenu zvezdu od one iz ere Vladana Milojevića koja za 180 minuta nije šutnula u okvir gola najvećeg rivala.

I gledali smo nešto bolju Crvenu zvezdu pod vođstvom novog stratega Dejana Stankovića, ali Zvezdu sa kapacitetom vazduha da istrči 45 minuta, ne više. Partizan je, to se iz aviona videlo, na ‘Marakanu’ došao sa ciljem samo da ne izgubi, da može da kaže ‘evo vama titula, ali nas pobedili niste’. A, publika na kraju videla ništa nije, za navijače dva kluba derbi nije završen 0:0, već ništa prema ništa.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Da nije bilo ‘Delija’ i ‘Grobara’ koji su ispalili sav vatreni potencijal koji su imali od ‘raketa’ zemlja-zemlja preko onih zemlja-vazduh nema sumnje da bi veći deo od 40 hiljada navijača smeštenih na ‘zapadu’ i ‘istoku’ zaspao. Za tužan derbi nisu bili krivi samo treneri i igrači, već i sudija Lazar Lukić koji je bukvalno za svaki kontakt svirao faul i sekao igru. Takođe, ‘Delije’ i ‘Grobari’ su dva puta prekinuli derbi baražnom vatrom, dovoljno da ne dozvole akterima na terenu da preuzmu ono što su morali, a to je glavna uloga u filmu koji se zvao 162. večiti derbi.

Posle 97. minuta fudbala ‘svedoci’ dvoboja Crvene zvezde i Partizana stadion su napustili zvižducima, pognutih glava, sa samo jednom porukom ‘ne zovite nas više na derbi, jer ako je ovo sve što imate da nam ponudite, nećemo doći’.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

8 Komentara

  1. Nije stankovic kriv(a ustvari njega ocenjujemo kroz minulu igru) sto je interesna grupa i njene podguzne muve napravila toliko promasaja u svim prelaznim rokovima da toliko nisu napravile sve zvezdine uprave zajedno od osnivanja zvezde.da nije drzave ovaj klub bi brzo doziveo sudbinu ofk beograda.pogotovu sto imamo ljude iskusne u tome.siguran sam da stankovic nece imati promasaja u izboru ,ako udalji ovu iteresnu grupu od sebe i da ce zvezda imati u junu tim vrednostiporta.shahtjora.bazela,salzburga i sl.bojim se da cemo uskoto imati dva tabora u zvezdi.stankovica usamljenog na jednoj strsni i interesnu grupu sa podguznim muvama na drugoj.ova druga grupa mora da pravi ugovore jer od njih se zivi(optuzba pod predpostavkom,/,
    al je zaprepascujuce da je drzava izabrala ljude iz polu sveta za tu ulogu

    0
    0
    Odgovori
  2. Posle tvoje detaljne elaboracije o utakmici, neminovno je da dolazi do urušavanja realnosti! Konačno, car je go! Ali, kada si elaborirao da neki nemaju kvalitet za Zvezdu, tu nisi pomenuo čuvene “kapitalce” veoma sporog 33-godišnjeg Bena i takođe sporog Boaćija, koji su postali polubožanstva kod nekih navijača Zvezde, koji ne razlikuju tarabu od šume! Jedino što oba ova “kapitalca” znaju to je da odlože loptu najbližem saigraču i tu se završava sva njihova veza sa ozbiljnim fudbalom, a to spada u najjednostavnije stvari na terenu! Golove postižu iz penala, ili iz peterca kada ostanu sami. Čim neko obrati pažnju na njih, kao u grupnoj fazi LŠ ili sada protiv Partizana, oni se ne vide na terenu! Dakle, treba zadržati Degeneka, Petrovića, Gavrića i Nikolića a ostale standardne igrače treba odstraniti iz tima!

    0
    0
    Odgovori
  3. Da li vi zaista mislite da 0:0 znaci da da je utakmica losa i da je bolje da je palo 10 golova?ko tako misli treba da gleda rukomet i kosarku.uvece posle derbija igrala su dva mozda najbolja tima na svetu:real i barsa u utakmici takodje bez sansi..i u beton ligama igra se sve bolja odbrana,a u svetu u svim igrama sa loptom odbrana je na prvom mestu.videli smo veliki napredak u zvezdinoj igri u odnosu na miloja.zadnji red je izaso na sredinu terena,a samim tim i svi igraci na polovinu partizana.tim je igrao jak presing na zadnju liniju partizana,sto ih je nateralo da ispucavaju loptu iz zadnje linijr i naravno to su sve bile izgubljene lopte.naravno da neki nemaju kvalitet za zvezdu(vukanovic,ivanic…)ali igra celog tima i energija su najvazniji,a oni su daleko bolji nego kod miloja.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sjajan tekst Darka Noveskog! Drugim rečima, ovo nije ličilo na ozbiljnu utakmicu. Da nije bilo oko 40 hiljada budala na stadionu, svako normalan bi rekao da su ovo dve ekipe iz sredine Prve Lige Srbije (PLS)! Onda se uprave zvezde i Patizana čude zašto im na utakmicama dođe po 200 -300 gledalaca!

    0
    0
    Odgovori
  5. Tzv. navijači već dugo godina dolaze na utkmice zbog pokazivanja svog performansa i takmičenja po koje kakvim navijačkim portalima.

    0
    0
    Odgovori
    • Da li vi zaista mislite da 0:0 znaci da da je utakmica losa i da je bolje da je palo 10 golova?ko tako misli treba da gleda rukomet i kosarku.uvece posle derbija igrala su dva mozda najbolja tima na svetu:real i barsa u utakmici takodje bez sansi..i u beton ligama igra se sve bolja odbrana,a u svetu u svim igrama sa loptom odbrana je na prvom mestu.videli smo veliki napredak u zvezdinoj igri u odnosu na miloja.zadnji red je izaso na sredinu terena,a samim tim i svi igraci na polovinu partizana.tim je igrao jak presing na zadnju liniju partizana,sto ih je nateralo da ispucavaju loptu iz zadnje linijr i naravno to su sve bile izgubljene lopte.naravno da neki nemaju kvalitet za zvezdu(vukanovic,ivanic…)ali igra celog tima i energija su najvazniji,a oni su daleko bolji nego kod miloja.

      0
      0
      Odgovori
  6. Bruka od navijaca pa do fudbalera na terenu u svakom smislu te reci. Takodje bruka i organizatora, u ovom slucaju CZ.U derbiju se fudbal aktivni igra od mogucih 70 do 80 min. kod nas 30 minuta.Jedino sto je vredno pomena je ova trojica zvezdinih mladih igraca, Nikolic, Gavric, Petrovic. A onih ostalih osim Borjana sto je doveo cuveni zvezdin trio Terzic, Mrkela i Milojevic ni nisu fudbaleri, to su obicne drvosece. Stankovic ce oterati na svu srecu jos jedno 8 Terzicevih igraca i valjda uspeti da napravi iole tim i igrace koji znaju bar malo da igraju fudbal.

    0
    0
    Odgovori
  7. Odličan opis takvozvanog derbija,, duel Zvezde i Partizana ne treba vise zvati derbi nego uspavanka tako ako neko ima zelju da drijema neka slobodno dodje na tu utakmicu,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter