0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

STANKOVIĆ: Hvala što ste dali dušu! MILOŠEVIĆ: Nismo dobro počeli meč, sreća da nismo primili gol!

Objavljeno: 01.03.20 u 21:30

Treneri Crvene zvezde i Partizana na različit način videli su 162. „večiti“ derbi.

Savo Milošević je upitan šta je nedostajalo njegovom timu da stigne do pobede na ‘Marakani.

Mojoj ekipi je falilo više energije, to je sigurno, pogotovo u prvom poluvremenu. Nismo dobro počeli meč i imali smo sreće da ne primimo gol. Zvezda je tada bila bolja. Drugo poluvreme smo počeli onako kako je trebalo da počnemo prvo. Iz toga smo dobili par šansi na početku poluvremena, ali igrom u prvom poluvremenu nismo zaslužili da damo gol u drugom. Bilo je tri-četiri šanse i nije da nije bilo izglednih šansi na meču, nije da nije bilo dobrih napada – počeo je Milošević u izjavi za TV Arenasport.

Partizan je na istoj koti, minus 11 u odnosu na Zvezdu i nakon večerašnjeg meča.

– To je bila teško dostižna prednost i pre utakmice, a sada ostaje ista. Ali i dalje važi ono što sam rekao, jurićemo dok ima matematičkih šansi. Moramo da poboljšamo igru, nisam zadovoljan derbijem, ispod smo nivoa na kom smo bili jesenas i moramo da popravljamo stvari u nastavku sezone – zaključio je Savo Milošević.

Dejan Stanković je debitovao u derbiju.

– Sigurno da derbi koji se završi 0:0 nije lep za oko. Mi smo u procesu stvaranja igre i preponosan sam na moje momke. Prvo poluvreme smo bili dominantni, a Partizan sve što je imao dolazilo je iz naših grešaka. Napravili smo dve-tri dobre šanse, delovali smo kompaktno, ali moramo još da napredujemo. To je proces, to je dugotrajno, tek sam sa njima dva meseca i želim da im čestitam svima – ističe Stanković.

Zahvalio se igračima koji su na teren istrčali uprkos povredi.

– Hteo bih da čestitam Boaćiju i Rodiću koji su pored povreda igrali. Ne da su stisli zube, nego su dali dušu i izašli na teren. Tako se igra za Crvenu zvezdu – pohvalio je Dejan Stanković

Pomenuo je i one najmlađe koji su danas debitovali, Gavrića i Nikolića.

Znao sam da se neće plašiti. Debitanti uvek igraju dobro, to je meni davno rekao Ilija Petković 1998. godine. Nisam se plašio… Ispoštovali su sve što sam im rekao, radili su dobro tokom cele utakmice. Ne možeš da igraš u presingu svih 90 minuta. Napravili su oni nešto iz naših ozbiljnih grešaka, ali smo nastavili da tražimo našu igru i da mi igramo – rekao je on.

FOTO: FK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter