2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BEN PRIZNAO PRED 162. ‘VEČITI’ DERBI: Bio sam besan posle finala Kupa!

Objavljeno: 01.03.20 u 12:25

Mohamed El Fardu Ben je jako motivisan pred meč sa Partizanom koji je na programu danas od 18 časova.

Najbolji strelac Crvene zvezde u ovoj sezoni shvata važnost te utakmice i sa aspekta toga koliko znači navijačima, ali i iz ugla bodovne razlike.

– Znam da moramo da pobedimo u derbiju. To je veoma važan meč za nas. Kad dobiješ derbi, to je neopisiv osećaj. U Beogradu svi pričaju o toj utakmici i nije teško zaključiti koliko je taj meč važan. Ako pobedimo, imaćemo 14 bodova prednosti, što je velika zaliha. Naravno, trka neće biti gotova, ali ćemo biti korak bliže tituli – počeo je razgovor za klupski sajt Ben.

Pogodio je protiv Vojvodine, a potom i protiv Inđije. U seriji je Ben, a voleo bi da se ona nastavi i danas.

– Svako želi da postigne gol u derbiju, a daću sve od sebe da to učinim i pomognem timu. Volim da igram velike utakmice, sa mnogo pritiska, to me dodatno motiviše. U takvim mečevima se uvek trudim da postignem gol, ali prevashodno da budem u službi ekipe. Voleo bih da budu pune tribine. Kada je Marakana ispunjena, to je neverovatno. Nadam se tome i naravno pobedi.

Fudbaler iz Komora nije nastupio u prvom ovosezonskom derbiju, ali smatra da je ovaj derbi revanš za poraz koji je njegov tim doživeo tada.

– Od kad sam došao izgubio sam samo jedan derbi i to u finalu Kupa i bio sam veoma besan zbog toga. Prvi ovosezonski nisam ni igrao, ali znam koji je bio rezultat. Za mene će ovo svakako biti revanš. Daću sve od sebe da pobedimo.

Ben kao jedan od iskusnijih u timu, ne beži od mentorske uloge mlađim igračima.

– Mi iskusniji preuzimamo pritisak na sebe. Imam ulogu da pomažem mladim igračima da budu opušteni na terenu i da pokažu svoj kvalitet. Videli ste u prethodne dve utakmice da su dobro igrali i da su veoma talentovani. Nadam se da će nastaviti tako. U derbiju treba da odigraju najbolje što umeju i sve će biti u redu.

Osvrnuo se Ben i na prekide koje redovno izvodi, kao i na udarce sa bele tačke i istakao da će preuzeti odgovrnost ukoliko bude bilo potrebno, uprkos tome što je promašio jedanaesterac protiv Čukaričkog.

– Nije mi problem ponovo da šutnem. Ako trener Stanković odluči da ja treba da budem izvođač, sa zadovoljstvom ću preuzeti odgovornost. Što se tiče slobodnih udaraca, moraću više da ih vežbam na treninzima. Nisam imao ni mnogo prilika ove sezone iz prekida, ali može to bolje i siguran sam da ću uskoro pogoditi mrežu.

Nakon što je pogodio protiv Inđije, Ben se nalazi na koti od 11 postignutih golova čime se izjednačio sa Lukićem (TSC), Petkovićem (Javor) i Sadikom (Partizan).

– Voleo bih da budem najbolji strelac lige. Od kad sam došao ovde, često postižem golove, a nisam imao priliku da ponesem tu laskavu titulu – ističe Ben.

0
0

2 Komentara

  1. “Mohamed El Fardu Ben je jako motivisan pred meč sa Partizanom koji je na programu danas od 18 časova”. Da, da, on je jako motivisan da izvede neki korner ili neuspešni slobodnjak ili da doda loptu najbližem saigraču, ili je vrati duboko nazad. On drugo ništa ne zna! Da nije mođžda predriblovao direktnog protivnika?! Ne! Jer on to jednostavno ne ume a vodi se kao da je desno krilo! A, onda se neko čudi zašto je Zvezda onako lose igrala u Inđiji?! Zato, jer u timu Zvezde igraju reciklirani mediokriteti za fudbal!

    0
    0
    Odgovori
  2. “Mohamed El Fardu Ben je jako motivisan pred meč sa Partizanom koji je na programu danas od 18 časova”. Da, da, on je jako motivisan da izvede neki korner ili neuspešni slobodnjak ili da doda loptu najbližem saigraču, ili je vrati duboko nazad. On drugo ništa ne zna! Da nije mođžda predriblovao direktnog protivnika?! Ne! Jer on to jednostavno ne ume a vodi se kao da je desno krilo! A, onda se neko čudi zašto je Zvezda onako lose igrala u Inđiji?! Zato, jer u timu Zvezde igraju reciklirani mediokriteti za fudbal!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter