0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

HS INTERVJU BOJAN OSTOJIĆ: Stanje na tabeli i Deki su prednost Zvezde, znam da ćemo dati svoj maksimum! Az pamtim kao Augzburg

Objavljeno: 29.02.20 u 11:38

– Derbi nikada ne mogu da prognoziram, jedino možemo da damo sve od sebe, izađemo i ostavimo srce na terenu – rekao je Bojan Ostojić ekskluzivno za HotSport

Crvena zvezda dočekaće Partizan u 162. večitom derbiju koji će sutra od 18 časova biti odigran na stadionu ‘Rajko Mitić’. Jedan od najboljih i najpouzdanijih fudbalera Partizana Bojan Ostojić pred večiti derbi govorio je za naš portal.

MILAN BORJAN ZA HS: Sport ne poznaje prošlost, novi izazov, nove ambicije, a mi naš cilj znamo!

Crno-beli imaju psihološku prednost jer su dobili poslednja dva derbija, ali Ostojić poručuje da to ne mora ništa da znači. Iako je možda psihološki momenat na strani Partizana, Crvena zvezda više nije isti tim, ni na terenu, ali ni na klupi.

FOTO: FK Partizan

Vratimo se nekoliko dana unazad. Partizan je u sredu remizirao protiv TSC-a (1:1), dok je za vikend bio ubedljiv protiv Proletera (3:1). Crveno-beli slavili protiv Vojvodine (2:0), a potom remizirali sa Inđijom (1:1).

TSC je nezgodna ekipa što pokazuje i njihovo stanje na tabeli. Dobro su vođeni od strane Zoltana Šaba, taj rezultat nas je skupo koštao, jer bismo smanjili razliku za Crvenom zvezdom na devet bodova. Sa tom pobedom smanjili bi prednost. Ja kažem, nema opravdanja, ali teren je bio baš očajan. Nemam reči da opišem taj teren koliko je loš. Pokazalo se da Partizan igra mnogo bolje na dobrim terenima nego na tako lošim – rekao je Ostojić.

Tvoja prognoza pred Derbi?

– Derbi ne mogu da prognoziram nikada. Jedino šta možemo, jeste da damo sve od sebe, da izađemo i ostavimo srce na terenu. Svi znamo šta je ‘večiti derbi’ u Srbiji, jedna od najvećih utakmica. Crveno-beli su iznad nas na tabeli i imaju dobre igrače. Mi ćemo učiniti sve da se pripremimo na najbolji mogući način, te da uđemo u utakmicu maksimalno skoncentrisani i neka pobedi bolji.

Partizan je pobedio dva poslednja derbija, da li to na psihološkom planu daje prednost crno-belima.

– Mislim da su oni u većoj prednosti od nas jer je velika prednost na tabeli. Igra se na njihovom stadionu, došao im je novi trener i sigurno je da će imati igrači još jedan motiv više, mi moramo da gledamo samo Partizan i naše dvorište. Ne smemo ni jednog trenutka da pomislimo, ‘pobedićemo’, jer nijedna utakmica ne može da se pobedi ako se ne odigraju svih 90 minuta.

FOTO: FK Partizan

Dejan Stanković je nedavno seo na klupu Crvene zvezde, može li mladi stručnjak da bude prevaga za Zvezdu?

Sigurno je da će igrači Crvene zvezde podići nivo igre baš iz tog razloga, zbog Dekija i znam da će ih motivisati posebno za ovu utakmicu, dosta zavisi i od nas. Ako mi dobro uđemo u utakmicu… Znam da će svaki igrač koji istrči sutra na ‘Marakanu’ dati svoj maksimum.

Nakon Save Miloševića i Dejan Stanković se vratio u srpski fudbal?

Lepo je videti velika imena ponovo u srpskom fudbalu i to me raduje. Nadam se da neće ostati na tome, da će mnogi veliki igrači da se ugledaju na njih i da prepoznaju da Srbija ima dosta talenata i da će svojim iskustvom podići srpski fudbal na mnogo veći nivo nego na kome se sada nalazi.

ŽELJKO GAVRIĆ ZA HS: Zadovoljava me pobeda sa dva gola razlike, statistika iz prethodnih 180 minuta me ne zanima!

Savo Milošević je duže u trenerskim vodama, može li to iskustvo da bude prevaga?

Iskustvo znači dosta u ovim utakmicama, ali tako i mladost može dosta toga da donese. Mladi igrači koji će verovatno istrčati na teren su do juče sanjali derbi i sigurno je da su željni dokazivanja. Žele da budu odlučujući faktor i da meč zavisi od njih. Svi žele da se dokažu pred publikom i dva velika čoveka Savom i Dekijem.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Kakva je atmosfera u svlačionici?

Atmosfera u svlačionici je odlična i mislim da će takva i da ostane jer većina igrača dobija šansu da igra i svi smo zadovoljni, a to je potrebno svima. Bez atmosfere dolazi do velikih problema što se svega tiče.

Partizan je jedan od retkih klubova sa ovih prostora koji je pripreme obavio u Dohi. Kako gledaš na to iskustvo?

– Doha je veliko iskustvo za sve nas i videli smo u kakvim uslovima rade. Što se tiče terena, teretane, baš svega… Dosta su uložili na jednom mestu. To je kratko trajalo. Vratili smo se u realnost i na naše terene.

Što u šali, što zbilja govori se u javnosti da si glavni ‘krivac’ za lansiranje Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića?

– ‘Bleki‘ (Nikola Milenković prim.aut) i Strahinja su stvarno kvalitetni igrači. Što su i pokazali, a tek će i pokazati. Mislim da u budućnosti naša reprezentacija neće imati problema što se štopera tiče. Ne volim da stavljam sebi tu etiketu da sam ih ja napravio igračima, ali pomagali smo jedni drugima i njihov uspeh i sve ono što su uradili je zasluga celog tima.

FOTO: FK Partizan

Partizan je sa osam bodova završio grupnu fazu Lige Evrope, to nažalost nije bilo dovoljno da se crno-beli plasiraju dalje?

U Evropi svi znamo kako smo došli do grupne faze. Stvarno je ova ekipa imala veliki pritisak od prve utakmice pa sve do Moldea. Igrali smo jake mečeve protiv Malatije, koja je po meni možda i najiskusnija i najboljaj ekipa. Izborili smo se nekako i zasluženo smo ušli u grupnu fazu, gde nas je čekao težak posao. Uspeli smo da dovedemo našoj publici veliki Mančester junajted, o kome smo mogli svi da sanjamo, ali nažalost na nesrećan način smo izgubili od AZ-a i stvarno nama igračima je to najteže palo, mislim da ću tu utakmicu pamtiti kao što pamtim Augzburg.

Bila je to velika škola za Partizan. Slažeš li se da crno-beli uz očuvanje igračkog kadra mogu sledeće sezone da naprave korak dalje?

Mnogo je bitno da jedna ekipa ima iste igrače uz par neophodnih pojačanja. Što duže treniraju zajedno, to se bolje poznaju i nadam se da ova ekipa može dosta toga da uradi. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, u fazonu ‘šta može da uradi, Zvezda beži 11 bodova ‘ i te priče, ali ja mislim da može jer je klub uspeo da otkupi sve igrače, mislim na strance na koje možemo da računamo u budućnosti.

Pričali smo o dobroj Evropi, na domaćoj sceni ipak nešto drugačija slika?

– U domaćem prvenstvu smo mnogo lošije igrali nego u Evropi. Dosta smo bodova izgubili iz jednog šuta na naš gol i u poslednjim minutima utakmice, gde smo uvek napadali i nismo odustajali od naše igre, ali drago mi je da su ljudi prepoznali kvalitet igre koju pokušavamo da igramo u prvom delu sezone – zaključio je Ostojić razgovor za portal HotSport. 

FOTO: FK Partizan 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter