2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ŽELJKO GAVRIĆ ZA HS: Zadovoljava me pobeda sa dva gola razlike, statistika iz prethodnih 180 minuta me ne zanima!

Objavljeno: 28.02.20 u 11:05

Pred nama je u nedelju 162. ‘večiti derbi’, meč koji bi mogli da obeleže mladi igrači u dva tabora Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Filip Stevanović i Strahinja Pavlović.

Crvena zvezda u dvoboj sa Partizanom ulazi posle ‘kiksa’ u Inđiji, ali mladi Željko Gavrić to ne vidi kao potencijalni problem, kako kaže ‘spremni su da sruše’ velikog rivala.

– Jeste ‘kiks’! Zvezda uvek ide na pobedu, to nam je sigurno minus, ali nije nas poremetio, bio je težak teren manjih dimenzija. Trebalo nam je dosta vremena da se adaptiramo, na kraju smo se vratili, mogli smo i da pobedimo – počeo je priču mladi Željko Gavrić.

Kada je reč o predstojećem ‘večitom derbiju’ u nedelju dileme nema:

– Nadam se da ćemo pobediti, derbi nam je najvažnija utakmica u polusezoni. Nadam se pobedi.

Mladi krilni napadač je igrao derbije sa Partizanom u mlađim kategorijama, ali mu je ovo prvi seoniorski, pritisak je tu.

– Pritisak je uvek tu, iskreno sam euforičan, jeda čekam da utakmica počne, da vidim kakava je to atmosfera. Do sada sam skupljao lopte, ali još nisam osetio atmosferu kao igrač.

Za evropsko tržište ‘večiti deirbi’ je izlog u kom će se na najvidljivijem mestu naći upravo mladi igrači poput Veljka Nikolića i njega.

– Nisam fokusiran na dolazak skauta velikih timova, fokusiram se na igru, Crvenu zvezdu i predstojeći derbi – jasno nam je do znanja stavio mladi momak iz Ugljevika.

FOTO: FK Crvena zvezda

Kao iz topa usledio je odgovor na pitanje kakvom bi pobedom bio zadovoljan u duelu sa Partizanom.

– Da pobedimo sa više od dva razlike.

U mlađim kategorijama Partizan je bio mušterija.

– Tri puta smo pobedili i jednom izgubili. Pozitivan je skor, nisam dao gol, ali sam pogađao stative – rekao je mladi Gavrić uz nadu da će sada promašiti okvir gola sa unutrašnje strane.

O tome šta bi moglo da presudi u predstojećem duelu naša dva najveća sportska kolektiva, Gavrić je rekao:

– Derbi će odlučiti onaj ko bude više pretrčao, tačnije više želeo pobedu.

Crvena zvezda za 180 minuta nije uputila udarac u okvir gola Partizana, a Željko Gavrić nije želeo da obeća da će on biti taj prvi koji će to učiniti u nedelju. Dodao je da ekipu i njega statistika sa prethodnih utakmica ne zanima.

– Ne mogu da obećam ništa, ako budem dobije minute obećavam da ću se maksimalno zalagati, boriću se da dobijemo utakmicu. Svi smo profesionalci, ne opterećujemo se previše statistikom. Prethodna dva derbija su bila loša, sada smo u boljoj formi, nadam se pobedi.

Još uvek ne zna kako će reagovati na agresivnu igru odbrane Partizana, ali se nada pomoći od saigrača.

– Uh… To ćemo videti, prvi mi je ovako važan meč u seniorskom fudbalu. Sigurno da ću sa podrškom ekipe znati da se izborim.

Ako kojim slučajem savlada Vladimira Stojkovića, put je jasan.

– Ako dam gol – trk na ‘sever’!

FOTO: FK Crvena zvezda

Partizan ocenjuje kao veoma dobar tima, ali je posebno istakao tri igrača.

– Partizan ima dosta dobrih igrača, na mojoj poziciji igra Asano, tu je Lazar Marković. Filip Stevanović je odličan igrač, sličan smo tip.

Ne poznaje veliki broj fudbalera Partizana, tačnije samo jednog, ali se sa njim neće čuti pre derbija u nedelju.

– Poznajem samo Strahinju Pavlović. Znamo se, ali nismo drugari, ne čujemo se često, tako da mu neću pustiti poruku – zaključio je Željko Gavrić.

FOTO: HOTSPORT

0
0

2 Komentara

  1. Nevjerovatno je koliko su razmetljivi ovi klinci Crvene zvezde i to nakon dvije sklanjalice i blijedih partija u sva tri kola ovog proljeća. No dobro biće i taj derbi i saznaće stvarne vrijednosti Crvene zvezde i kako osvaja titule.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter