2
Domaći fudbal

MILAN BORJAN ZA HS: Sport ne poznaje prošlost, novi izazov, nove ambicije, a mi naš cilj znamo!

Objavljeno: 28.02.20 u 16:00

Pred nama je 162. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, ne prvi meč za golmana Crvene zvezde Milana Borjana, ali da kao novog kapitena crveno-belih.

Pokosio je virus golmana crveno-belih Milana Borjana, ali se on brzo oporavio i danas odradio trening. Po svemu sudeći biće spreman da kao kapiten prvi put povede crveno-bele u dvoboj sa Partizanom. Pitali smo fenomenalnog čuvara mreže da li mu traka oko ruke donosi veći pritisak i odgovornost.

– Biti kapiten Crvene zvezde je velika čast, privilegija i sigurno odgovornost. Sano igranje u Zvezdi vam nosi svakodnevni pritisak ali na to smo spremni i on nam samo daje dodatnu snagu da se trudimo da budemo što bolji – poručio je za HotSport, Milan Borjan.

Poslednja dva derbija pripala su Partizanu, statistika kaže da crveno-beli za 180 minuta nisu uputili šut u okvir gola večitog rivala, ali kako hobotinca na golu kaže straha nema.

– Mi se ne plašimo nikoga, strah ne postoji. Uvažavamo protivnika, znamo protiv koga igramo ali mi imamo svoj cilj – da pred našim navijačima odigramo dobro i pokušamo da ostvarimo pobedu. Čovek ne sme da se opterećuje prošlošću ako stremi najvišim ciljevima. Sport ne poznaje prošlost, od starih zasluga se ne živi. Novi meč, novi izazov, nove ambicije – jasno je poručio Borjan.

Na pitanje da li bi više voleo da u nedelju Crvena zvezda pobedi, a Partizan ne šutne na gol ili da on prvo skine nekoliko zicera, pa crveno-beli slave, Borjan je kratko odgovorio.

-Scenario nije bitan, važno je da samo pobedimo.

Kapiten Crvene zvezde nije želeo da izdvoji nikog iz suparničkog tabora, kako kaže Partizan ima kvalitetan tim.

– Partizan ima kvalitetan tim, sa dobrim pojedincima. Ne bih nikog da izdvajam jer se pokazalo da opasnost može doći od igrača od koga se to najmanje očekuje.

Foto: Crvena zvezda

Sjajni čuvar mreže zna kako se dolazi do pobede u derbiju, ponekada zna da ih reši pojedinac, ali:

– Derbi je specifičan, ponekad može da presudi neki detalj, inspiracija pojedinca, ali najčešće pobeđuje tim. Verujem da ćemo timskom igrom dobiti derbi – poručio je Borjan.

U timu Crvene zvezde mogla bi da se nađu dva mlada debitanta Veljko Nikolić i Željko Gavrić, ali po mišljenju Zvezdine ‘jedinice’ saveti im nisu potrebni, jer su protiv crno-belih odrastali na utakmicama iza južne tribine stadiona ‘Rajko Mitić’.

– Nema potrebe da im bilo šta posebno govorim, obojica su Zvezdina deca, znaju šta je derbi, igrali su ih već. Oni znaju da smo mi uz njih 100 posto i verujem da će pokazati neosporni kvalitet.

Na kraju razgovora za HotSport, Milan Borjan je govorio o tome šta za njega znači večiti derbi i kako se za njega priprema.

– Derbi je za mene svetkovina, najveći meč u Srbiji i svakome se radujem. Ponosan sam što sam njegov deo. Pripremam se za derbi kao i za svaki drugi meč, pokušavam da se odmaram i koncentrišem na ono što me očekuje. Ništa posebno – zaključio je Milan Borjan.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. Borjane. dacemo ti jedan go pa ga nosi zeni! Za upotrebu i dugo secanje…
    Inace, vidim da se u Zvezdi hrane nekim laznim optimizmom, uz neverovatnu podrsku medija kao da igraju sa Surdulicom. O Partizanu gotovo niko nista ne pise, samo Deki, Gavric, Nikolic, Degenek, Borjan…. alo Srbijo, dozovi se!
    Ali, ako, to je nas usud, ostaje nam da vas izblamiramo i damo istim tim medijima sansu da opet pisu o Zvezdi! A pisace i to u smislu „zasto se to Zvezdi dogodilo“, ne verujem da ce pricati o Partizanu, sns novinarstvu to nikako ne ide od ruke! Sramota, uzas!
    Vidim da se Degenek danas „pro.rao“ pa veli da je cuvao mnogo bolje igrace od Sadiq-a, pa jeste, to je tacno, ali ima u tome losa poenta. Pogubio je sve od reda po Evropi, u vise navrata se i brukao sa svojim timom. Sadiq se nije brukao, cini mi se, Sadiq je terorizirao golmane. A cuvali su ga bolji , mnogo bolji od Degeneka! U tome je poenta! Jos nesto, neka se on pripazi i nekoliko drugih majstoraiz Partizanove stale! Neka pogleda stradanje i brukanje MCGwaiera iz ManUTD-a! A tu su Asano, LAzat, maestro Ficca…!

    Cisto da kazem delijskoj gamadi: ovaj Partizan je mnogo bolji tim od komsinice. Isti taj Degenek neka razmisli o mladom a velikom asu Strahinji strasnom Kalabi, Stojketu, njima omiljenom „Mustafi“, a zatim o Naccu i Sumi,koji su kao tandem jdnostavno misaona imenica za Kaurkine pulene! Sasa Zdjelar je za klas bolji od obojice fragojlinih zadnjaka. Sirova gradja na cforu slabo ce da se uporedisa ubitacnim dvojcem, trojcem, cetvercem Sadk-Lazar ,uz dodatak Asna i Fice mazestika! Eto, neka novine zabeleze ove reci, pa se vidimo nakon meca!
    Deki, cenim ga mnogo kao sjanog asa, morace da odgovori kako ce i sta ce protiv ovakvog Partizana! Ne verujem da ce kukavicki kao Vladan velikan! Ipak,neka pripazi! Ako stane visoko, napadne, morace da nadje nekog ko ce cuvati Miluna da ne prospe bistru vodu! Ako startuje sa bunkerom, avaj–zar to moze da se desi, onda je tek stradanje garantovano!
    ….Jer, jer… Partizan je, ovaj Partizan je strahobalan! Zvezda? Molim? Ma, ta boranija ima da bude skuvana kao u pretis loncu!
    Smrskana ce da jeci i bleci! A pesma Grobara ce se cuje do Evrope ,pa onda do neba!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter