O predstojećem 162. duelu sa Crvenom zvezdom govorio je napadač Partizana Lazar Marković, evo šta je povratnik u srpski fudbal rekao.

Od povratka u Partizan u svom drugom mandatu, septembra 2019. godine, Lazar Marković će upisati svoj drugi ‘večiti derbi’ koji nas očekuje u nedelju od 18 časova.


– Za derbi nikada nije potrebna dodatna motivacija, posebno ako ste dete Partizana i za derbi živite od malih nogu – počeo je svoje izlaganje Lazar Marković. Ipak, derbi je jedna od najneizvesnijih utakmica sezone kada niko ne može da prognozira tačan rezultat i kada se dešava da favoriti ne pobeđuju ili oni koji nisu odigrali dobro uz malo sreće zabeleže pozitivan rezultat.

– Normalno je da obe ekipe žele pobedu, s tim što u derbiju odlučuju sitnice, kako ste ušli u igru, bolja koncentracija, a nekada je potrebno i malo fudbalske sreće. Mi gledamo ‘svoje dvorište’ i spremamo se temeljno.

O večitom rivalu?

– Dolaskom Stankovića sigurno je došlo i do promena u igri i u samoj energiji ekipe, ideji.. Ima nekoliko mladih igrača, otišao je Marin, tako da ćemo se i mi sa tim novinama susresti u nedelju.

– Naše je da se spremamo i damo više od maksimuma. Za derbi se živi! – naglašava Marković.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović