0
Evrokupovi

LE: Uzbudljivo u Turskoj, prelepi gol Aleksića za dovoljan za produžetak, slavio i Volverhemton (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.20 u 20:59

Uzbudljivi su bili prvi mečevi u Ligi Evrope, u ranijem tereminu u produžetke je otišao meč autsajdera Bašašekšira i Sportinga.

Odlično veče turski tim krunisao je pobedom, a srpski fudbaler postigao je gol u maniru Siniše Mihajlovića.

Bašašekšir – Sporting 3:1

Domaći tim po prvi put igra u Ligi Evrope. Sporting je u prvom meču imao 1:3, u Lisabonu. Zbog toga su tribine stadiona bile prazne, malo ko je očekivao ovakvo uzbuđenje.

Škrtel je doneo radost turskim navijačima u 31. minutu meča, držao se domaćin i nije odolevao pritiscima iskusnog protivnika. Ipak, kada je bilo najteže Novajlija Danijel Aleksić zatresao je mrežu u 45. minutu duela za veliku radost navijača na ‘Fatih Terim stadionu’.

Burukovi puleni povukli su se malo u drugom poluvremenu, a to su iskoristili igrači zeleno-belih koji su golom Vijeta u 68. minutu došli u priliku da se na kraju meča raduju. Igrači domaćeg tima čekali su samu završnicu kako bi pokušali da ugroze lisabonski tim, ali im to nije pošlo za rukom. Ventel je imao priliku u 88. minutu, ali je pogodio prećku, dosta sreće za domaće igrače. Demba Ba je pokušao, ali je Boates odlično reagovao.

Bišća je ipak domaćem timu doneo radost i nemoguća misija bila dostignuta. Bišća je jednim potezom doneo Bašakšehiru produžetke, namestio se na centaršut, a onda je napravio potez više i dobio priliku za udarac. Do kraja je i Robinjo imao veliku priliku, ali je lopta otišla par santimetara iznad prečke.

Porto – Leverkuzen 1:3

Iako su igrali igrači Portoa protiv ‘farmaceuta’ na kraju meča znanto ih je bolela glava. Nemački tim u revanš je ušao sa 2:1, na stadionnu ‘Dragao’ bili su još ubedljiviji. Alario je već u 10. minutu postigao gol na proigravanje Havertca. Nisu popuštali Nemci, Demirbaj je u 58. minutu povisio na 2:0, a u 58. minutu mrežu je zatresao i Havertc. Počasni pogodak postigao je Marega u 65. minutu.

Espanjol – Volves 3:2

Volverhemton je u Engleskoj uspeo da slavi 4:0, te je meč u Barseloni engleski premijerligaš odigrao malo opuštenije, ali nije poneo belu zastavu. Sve je odlično počelo po domaći sastav Kaljeri je u 16. minuta postigao gol. Izhjednačio je Traore u 22. minutu, Kaljeri je ponovo zatresao mrežu u 57. minutu, dobru utakmicu zaokružio je het-trikom u 91. minutu. Ipak, dalje će engleski predstavnik.

Liga Evrope – revanš 1/16 finala

Bašakšehir – Sporting 2:1
Bazel – Apoel 1:0
Espanol – Volverhemton 2:1
Gent – Roma 1:1
Malme – Volvfsburg 0:3
Porto – B. Leverkuzen 1:3
LASK – AZ Alkmar 2:0
21.00 Ajaks – Hetafe
21.00 Arsenal – Olimpijakos
21.00 Benfika – Šahtjar
21.00 Seltik – Kopenhagen
21.00 Inter – Ludogorec
21.00 M. Junajted – Briž
OTKAZANO: Salzburg – Ajntraht
21.00 Sevilja – Kluž

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter